ferrer2 David Ferrer har inte kommit upp i sin maxkapacitet senaste månaderna, egentligen inte ens i närheten. Spanjoren inte samma säkerhet i spelet längre och har egentligen ingenting att spela för i dagsläget. Även om han alltid är ödmjuk inför uppgiften så det inte samma spelare som nådde semifinal i Australian Open i vintras.

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Shanghai
  • Match: David Ferrer – Lukas Rosol
  • Spel: Rosol +5,5
  • Odds: 1,85 @ Unibet
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 15:00

 

Ferrer bygger hela sitt spel kring kämpande och säkerhet. Men det är inte ovanligt att han förlorar mot sämre spelare, trots att han spelar på sin normala nivå. Han har helt enkelt bara en växel och när en medelmåtta lyckas överprestera – då räcker han inte till.

Den här växeln, som nästan alltid brukar vara kopplad till femman är numera stadigt på en fyra. De senaste månaderna förmår inte att kontrollera spelet från baslinjen och slår vansinnigt många unforced errors för att vara Ferrer.

Det var längesen han krossade en motståndare. Det har bara hänt en gång sedan Franska Öppna i våras. Då har han mött många spelare utanför topp100. Bland andra junioren Nick Kyrgios, Mikhail Kukushkin, Alex Bogomolov och Ryan Harrison – samtliga utanför världens 100 bästa.

Dagen till ära ställs han mot Lukas Rosol med blandade resultat i ryggen senaste tiden. Han slog etablerade Benneteau i öppningsrudan av Shanghai vilket är ett stort steg framåt jämfört med sejouren i USA där han förlorade fyra raka matcher.

Rosol har en stark serve och har skrällt mot stora namn förut. Mot Benneteau vann tjecken 70% förstaservar och nästan 50% andraservar. Inga siffror som skrämmer direkt, men det ska kolla Ferrer borta från kross.

David Ferrer har spelat 19 matcher sedan Franska Öppna och i 17 av dessa har han tappat set. Blir det så, att Rosol kniper ett set av en formsvag Ferrer, så ska hcp-spelet vara i hamn.