ferrer2 David Ferrer vann sin senaste match mot en urusel Lukas Rosol. Det går inte att dra några växlar över den, snarare tvärtom. Spanjoren blev pressade i flera servegem och blev även bruten efter att ha inlett matchen kontrollerat.

 

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Shanghai
  • Match: David Ferrer – Florian Mayer
  • Spel: Mayer +4
  • Odds: 1,85 @ Nordicbet
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 09:30

David Ferrer är genomusel just nu. Visst, han slog en extremt formsvag Rosol i raka set, men det säger absolut inte att han är tillbaka i gammalt fint slag. Rosol har fyra segrar på de 18 senaste matcherna och att Ferrer ”bara” slår honom med ett breaks marginal är egentligen väldigt dåligt.

Med det visste vi redan innan den matchen. Därför placerades spelet på Rosol +5,5 som inkasserade extra pengar. Nu kör vi samma spel igen, men av naturliga skäl är linan lägre, men motståndaren är också betydligt bättre.

Florian Mayer vaknar i tid och otid upp från sin lunkande dvala. Nu har han efter en medioker säsong 7 segrar på 10 försök där endast giganterna Tsonga, Gasquet och Murray lyckats stoppa honom. Men bara Murray har lyckats vinna med större marginal än 4 games.

Mayer är väldigt lurig som spelare och älskar möten mot monotona spelare som Ferrer. Han kommer att mixa upp spelet så mycket det går och tvinga Ferrer att slå obekväma slag. Tysken kommer göra allt för att lura fram spanjoren på nät och fånga in honom i slice-rallyn.

Det behöver egentligen inte ens vara så att Mayer måste lyckas med sin taktik för att spelet ska sitta. Det räcker med att han når upp till normal kapacitet så kommer den nyblivne världstrean få problem.

Spanjoren har tappat set i 16 av de 19 senaste matcherna och gör han det även mot Mayer så är spelet med all säkerhet redan inne. Spelarna som Ferrer tappat set emot är dessutom inga världsstjärnor. Många återfinns utanför topp60.

Inbördes leder Ferrer med 4-2, men att Mayer har som sagt inte varit så här stark på hela året samtidigt som Ferrer redan är kvalificerad för ATP-slutspelet och har ingenting att spela för.

Nordicbet ger tysken 4 games handikapp, då kan vi inte stå emot.