malisseDen absolut största skillnaden mellan två underlag är den mellan grus och gräs. Det är nästan som två helt olika sporter och dessutom är det ruskigt svårt att ha spelat grus ett halvår och sedan direkt prestera på gräs. Därför kan David Ferrer mycket väl få problem mot grässpecialisten Xavier Malisse.

 

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Hertogenbosch
  • Match: David Ferrer – Xavier Malisse
  • Spel: Malisse +1,5 set
  • Odds: 2,75 @ betsafe
  • Units: 2/10
  • Spelstopp: 12.30

 

Det är exakt där David Ferrer står. Han har inte spelat grästennis på ett år och ställs direkt mot Xavier Malisse som är en utpräglad gräs-specialist och är inspelad på underlaget.

Det är väldigt få spelare som presterar så bra på gräs Xavier Malisse. Han rör sig fantastiskt bra och spelar mycket smartare under sommaren, förmodligen för att han tycker att det är kul med tennis just nu.

Belgaren har ett hett temperament, som han för ovanlighetens skull, förbiser under grässäsongen. Då är allt frid och fröjd.

Malisse har en riktigt bra andra-serve, han har en av tourens bästa returer och rör sig fruktansvärt bra.

David Ferrer ska inte vara helt säker på seger idag. Han kommer som sagt direkt från grus och har inte spelat en tennismatch sedan Franska Öppna – och ni som hängt med ett tag vet att Ferrer kan vara rostig efter uppehåll.

Förra året vann spanjoren i Hertogenbosch. Han ställdes emellertid mot dåligt motstånd rakt igenom och segern förra året får ses som standard.

Senaste året har Xavier Malisse tagit set av Djokovic, Murray och Federer – samtliga matcher spelades på gräs. Belgaren har 33-12 på gräs och han kan, med lite flyt, utöka den vänstra kolumnen mot Ferrer.

Ferrer och Malisse har mötts fyra gånger. Xavier har tagit minst ett set i tre av dessa möten och då har inget utspelats på gräs – som rimligtvis borde vara det underlag han har störst chans att ta set på.