ferrer2 Ryan Harrison är nu, efter en medioker säsong, rankad utanför topp100. Han ställs mot David Ferrer vars form också kan diskuteras – och särskilt spanjorens insatser på hardcourt.

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Cincinnati
  • Match: David Ferrer – Ryan Harrison
  • Spel: Harrison +4,5
  • Odds: 1,80 @ unibet
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 20:30

Ryan Harrison har inte lyckats få till det i år. Han har gjort några bra turneringar och även ett gäng bra matcher, men han kan inte knyta ihop matcherna. Förra veckan åkte han ut i första omgången i en challenger – mot en spelare rankad utanför topp200. Pinsamt, men inte ovanligt att Ryan gör bort sig i mindre turneringar.

Harrison slog en fullständigt bedrövlig Alexandr Dolgopolov i första omgången genom att vinna 85% förstaservar och 70% andraservar. Trots detta blev siffrorna 7-6, 6-4.

Underlaget i Cincinnati är snabbt, något snabbare än Montreal och det ska gynna den sämre spelaren. Åtminstone i den här matchen. Harrison har en bättre serve än Ferrer och avfyrade 10 ess mot Dologopolov, ett snitt på ett ess på servegem.

Ferrer har varit högst skakig sedan han gick på snabba underlag i somras. I Montreal fick han stryk mot ärkesopan Alex Bogomolov. I Hertogenbosch blev Xavier Malisse för svår, en spelare som hotat med att lägga av med tennis för att han känner sig så dålig och värdelös.

I Wimbledon tråcklade sig verkligen Ferrer till kvartsfinal. Han var hårt pressat i varje match, men spelade inte i närheten av så bra som han gjorde vid den här tidpunkten förra året.

Med tanke på att Ryan spelar på hemmaplan, fått lite självförtroende efter segern senast och servade bra i första omgången så tror jag att han täcker hcp-linan på 4,5.

David Ferrer är, trots kvartsfinal i Wimbledon, mycket formsvag och det skulle förvåna mig om han blåser bort Ryan. Det absolut bästa för spelet är om Ryan får börja serve och det är faktiskt det troligaste.  Ferrer väljer ofta att börja returnera och Ryan väljer nästan alltid att börja serva.