dodigDavid Ferrer har inte varit bra på gräs i år, men har ändå tagit sig vidare till fjärderundan. Problemen är uppenbarligen rätt djupa och risken att han återigen står för en dålig insats är högst trolig. Jag har ett bra spel.

 

 

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: Wimbledon
  • Match: David Ferrer – Ivan Dodig
  • Spel: Dodig + 5,5 
  • Odds: 1,70 @ pinnacle
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 12.30

Fjärdeseedade spanjoren David Ferrer är knappast fältets femte bästa grässpelare. Han har haft det jobbigt i år på gräs och slår oerhört många errors, jämfört vad man är vad att se. Det känns inte alls som att han hittat grässpelet och tvingas ständigt till långa dueller i egen serve.

Ferrer var illa ute mot Baustista-Agut, men lyckades vinna tredje set i tiebreak. Han tappade två set mot Dologpolov som inte heller är känd som någon grässpecialist. I öppningsrundan tappade spanjoren även set mot Martin Ahlund och det är sannerligen inte bra.

På grus är Ferrer världens tredje bästa spelare. På gräs kanske han är nummer 10, i dagsläget inte ens det. Det finns många spelare i fältet som har kapacitet att slå spanjoren.

På banan slår han som sagt ovanligt många errors och sätter sig själv i stora problem i egna servegem. Mot Baustista blev han breakad fyra gånger, eller fler, jag tror statistiken ljuger där. Mot Dologpolov förlorade Ferrer egna serven fem gånger. Inte helt bra om man är fjärdeseedad.

Spanjoren ställs mot formstarke Ivan Dodig som slog Kohlschreiber i första rundan. Detta trots att tysken inte gjorde en särskilt dålig match. Varken Denis Kudla eller en skadad Sijsling blev några problem.

 

Dodig har en bra serve och rör sig väldigt fint på gräs. Genom åren har han besegrat spelare som Milos Raonic, Jo-Wilfried Tsonga och Baghdatis på gräs. Inga dussinlirare.

Med tanke på att kroaten tog sig till semifinal i Eastbourne och nu spelat riktigt bra i Wimbledon samtidigt som Ferrer har problem och spelade en riktigt tuff femsetare mot Dologpolov i lördags, så känns det som att Dodig har en chans här.