Här är en väldigt jämn kvartsfinal på herrsidan, David Ferrer ställs emot hårdslående Juan Martin Del Potro, tycker att oddsen ligger lite snett i denna matchen.

  • Matchen : David Ferrer – Juan Martin Del Potro
  • Liga : ATP Wimbledon
  • Speltips : Juan Martin Del Potro att vinna matchen
  • Odds : 2.34 @ Pinnacle Sports
  • Units : 2.5/5
  • Spelstopp : 14.00

David Ferrer ifrån Spanien är en spelare som man framför allt ser som en grus specialist, han var till exempel i finalen i Franka Öppna för ungefär en månad sen, förlorade dock där emot den omöjlige Rafael Nadal. Ferrer har inte imponerat alls på mig i årets Wimbledon, han har tappat ett set emot Ahlund, Bautista-Agut, Dodig och nu senast vann han i skilje emot Dolgopolov. Han har sett väldigt mycket upp och ner i matcherna, mest neråt för den delen. Han har utvecklat sin serve lite grann men han rör sig inte alls lika bra på gräs och det går mycket snabbare än han vill ha, han vill ha ett söligt underlag där han får springa och spela lite mer på motståndarens misstag. Nu så måste han spela offensivt och det passar inte Ferrer så bra då han helst vill att den andra ska föra matchen, men det kommer han inte kunna göra emot Del Potro.

Del Potro (t.v) söker revansch sen förra årets uttåg i Wimbledon emot David Ferrer (t.h)

Juan Martin Del Potro ifrån Argentina slog igenom när han vann US Open 2009 emot den då omöjlige Roger Federer. Del Potro är känd för sina otroligt hårda grundslag och sin grymma serve, dock tycker jag att han har utvecklats på många fronter sen han kom tillbaka från sin handledsskada. Hans raka backhand slice var väldigt framgångsrik i Masters turneringen Indian Wells tidigare i år där han förlorade i finalen emot Rafael Nadal men var ett set och ett break up i andra set. Han har spelat väldigt tryggt och sparande hittills i Wimbledon, han har 9-0 i set och varit rätt så stabil i serven.

Som dom flesta storspelarna så brukar man spara sig till andra veckan då det börjar gälla mer och mer, Ferrer har fått ödsla mycket onödig energi och Del Potro kommer redo för revansch sen förra årets uttåg i Wimbledon.

Lycka till!

/Lidde