Första mötet var en jämn historia där Fenerbache kvitterade på straff i slutsekunderna av matchen. Jag tror hemmafavören väger oerhört tungt mellan dessa lagen och jag tar ställning.

Fenerbache – Salzburg
Spel: Fenerbache -0.5,-1 (Asian Handicap)
Odds: 2.03 @ Ladbrokes
Insats: 4/10
Spelstopp: 20.45

Salzburg är ett erkänt starkt hemmalag och man stod upp riktigt bra mot Fenerbache i första matchen där man stora delar av matchen förde spelet och pressade på för en seger. Man fick utdelning i den 68e matchminuten när sylvasse målskytten Alan satte 1-0 och efter det trodde många man skulle klara sig undan med segern men i den 95e matchminuten blåste domaren straff och Fenerbache kvitterade till 1-1 och fick därmed med sig ett viktigt bortamål.

Fenerbache såg länge ut att bli utestängda från Europa-spel p.g.a. diverse olika mutor m.m. under säsongen 2010-2011 men dagen före champions league lottningen stod det klart att Fenerbache får delta i årets turnering. Man lottades mot Salzburg och det är bara en sak som gäller; Avancemang! Man fick som sagt turligt med sig 1-1 från Österrike och därmed har man en riktigt bra chans att ta sig vidare. Hemma på Sükrü Saracoglu (lagets hemmaarena) trivs man utomordentligt då man har ett fantastiskt stöd från sina fans som skapar en enorm stämning på läktarna. Lagets serie har inte dragit igång ännu så i flera veckor har man haft fokus på matcherna mot Salzburg vilket bör gynna laget ikväll. Man fick en match i benen mot dem förra veckan vilket bör innebära att man kommer vara snäppet vassare ikväll!

Hemma i ligaspelet har Salzburg spelat 3 matcher hittills och gjort det bra även om första poängtappet kom i helgen i västderbyt mot Wacker Innsbruck vilket givetvis var en missräkning för laget som borde vunnit matchen. Man har med andra två raka matcher (Fenerbache hemma och Wacker Innsbruck borta) där man gjort bra matcher men ändå inte lyckas vinna och det kan sätta sig på spelarna psyken inför den här matchen. Ikväll måste man göra mål för att ens ha chans att ta sig vidare så det bör vara ett offensivt Salzburg som reser till Turkiet för att försöka vinna matchen. Men det lär bli en tuff nöt att knäcka för Salzburg som i mina ögon inte har kapaciteten som krävs för att slå ett heltaggat Fenerbache som brukar prestera bra i Europasammanhang!

musa-sow
Moussa Sow i Fenerbache löser det här spelet åt oss!
Fenerbache får klara sig utan Emre, Mehmet, Webo och Egemen i den här matchen.
Salzburg fick klara sig utan både anfallaren Alan och försvararen Schwegler i helgen då de stod över matchen p.g.a. skador. De är båda tillbaka till den här matchen och det mesta talar för att de går rakt in i startelvan. Unge anfallaren Harvard Nielsen klev av skadad i helgens match och det återstår att se huruvida han kan delta här.

Kort summering:
Salzburg måste framåt då man måste göra mål för att ha en chans att ta sig vidare vilket lär öppna upp dem bakåt och sylvasse anfallaren Moussa Sow i Fenerbache lär kunna utnyttja detta och göra minst ett mål ikväll. Fenerbache är urstarka på sin hemmaplan och när man nu får spela i Champions League så lär stödet av hemmafansen vara helt enorm ikväll och jag tror dem bär fram Fenerbache till en seger här. I mina ögon är man ett betydligt bättre lag än motståndaren Salzburg!