I skrivande stund så har man precis jobbat in De Schepper – Delbonis över 22.5 och det var inte några konstigheter. Vi fortsätter på gemspel och denna gången så finner jag värdet i Federer mot Muller. Gilles Muller har en fin serve som han oftast kan lita på och nu när dem spelar inomhus så blir det så klart mer gynnsamt.

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Basel
  • Match: Federer – Muller
  • Spel: Över 9,5 i första set.
  • Odds: 1,79 @ Unibet
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 17:00

Muller har inga problem att spela inomhus, han gör det riktigt bra. Med 113 vinster och 83 förluster så har han 21 vinster och 7 förluster denna säsongen. Det är på Challengern han spelar de flesta matcherna men han fick två matcher i Metz. Det gjorde han bra och slog Roger-Vasselin i två raka samt förlorade mot Tsonga med 7-6 6-4, inte dåligt på något sätt.

Serven höll mot Tsonga och han servade hem 15 ess och låg på 84% första. Detta är inte något som är förvånande utan det är mer genomgående under hela säsongen då han bygger upp sitt spel med sina servar. Han har hållt en rätt hög nivå på sitt spel den sista tiden, han hängde med Simon bra i Tokyo och vann utan problem mot Delbonis i samma turnering. Jag tror inte att han ger Federer för många chanser att bryta honom honom i första set.

Federer har varit lite upp och ner nu i slutspurten av säsongen. Lång match mot Simon i Shanghai där det blev två tiebreak, tiebreak i första set mot Benneteau och rena turen får man väl ändå säga mot Mayer att han inte kunde stänga matchen med fem matchbollar om jag inte missminner mig. Det är alltså inte många matcher där han vinner med till exempel 6-3, prakt exempel på detta är även mot Bautista-Agut som inte har något som ska hota Federer men han bryter honom endast en gång i första set.

Imorgon blir det helt klart tuffare och Federer har inte någon bra retur så tror jag inte han kommer få det allt för lätt mot Muller imorgon. När vi får 1.79 på över 9.5 gem i första set så tar jag den!

För mer tankar och eventuella spel så finns jag på Twitter under namnet Haegge1.