Här kommer ett till turnerings spel i US Open, Federer har gynnats av en otroligt enkel lottning och jag anser att han ska ta sig till final relativt enkelt.

  • Liga : US Open
  • Speltips : Federer att ta sig till final
  • Odds : 1.97 @ Betfair
  • Units : 4/5
  • Spelstopp : 17.00

Här kommer ett till långtids spel under årets sista Grand Slam turnering. Roger Federer ifrån Schweiz har fått en otroligt fin lottning i årets turnering och han har egentligen inget hot fram tills kvartsfinalen där han troligtvis får möta en Dimitrov som inte har presterat bra på hardcourt i år. Han har tappat set i tolv av sina femton vinster på hardcourt vilket är helt otroligt instabilt och det kommer inte funka i längden i en Grandslam då det spelas fem sets. I semifinalen så kan han ställas emot antingen Berdych (som inte brukar ta sig långt i Grand Slams), Gulbis som tydligen har sett otroligt dålig ut här på träning inför US Open och David Ferrer som alltid är en stabil spelare, Federer ska vara stor favorit i en semifinal emot vem som helst av dessa spelare.

Federer har börjat komma igång med sitt spel i år igen och nu är han en av favoriterna att plocka hem en Grand Slam vilket man inte trodde skulle hända igen. Han kom till final i både Toronto och i Cinccinati, förlust i Toronto men vinst i Cincinnati. Roger har hela 30-5 i matcher på hardcourt i år vilket är imponerande. Han har en otrolig rutin ifrån Grand slam där han vet att det inte är första veckan man ska prestera utan andra men han försöker vinna så snabbt som möjligt den första veckan så att han har så mycket krafter som möjligt till andra veckan.

Federer’s nya coach Stefan Edberg har fått igång Federer’s spel igen, han utnyttjar sin forehand mer nu och söker sig mer fram på nät och det är en av Roger’s styrkor, nätspelet. Roger har även en av världens bästa forehands där han kan trycka till enormt mycket och han har även en otrolig precision i forehanden.

Jag anser att Federer ska vara en enorm favorit till att ta sig till final, jag tror inte att han vinner finalen men jag tror att han tar sig dit relativt enkelt.

Lycka till!

Följ mig på Twitter @Liddess för mer spel!