Zenit är stora favoriter här och det med all rätt. Ena laget har flera frågetecken inför den här matchen som gör att jag väljer ett annat spel än hemmaseger, häng på!

FC Zenit – Terek Grozny
Spel: Under 2.5 mål
Odds: 1.95 @ Bet365
Insats: 6/10
Spelstopp: 18.15

Zenit spelar ofta målrika matcher och därför får vi ett relativt högt odds här. Jag har dock bra info inför den här matchen som gör underspelet mycket spelvärt då Zenit med största sannolikhet kommer sakna ett par offensiva spelare här.

Det är inget snack om att Zenit är betydligt starkare än Terek och det ska inte vara något snack om att Zenit ska vinna den här matchen till varje pris. Man har inlett säsongen med 4 segrar, 2 oavgjorda och 1 förlust vilket kanske inte imponerar jättemycket. Målskillnaden skrivs till 13-7 så man har gjort det okej men man är långt ifrån lika vassa i offensiven som förra säsongen. Motståndarna Terek har inlett säsongen oerhört svagt poängmässigt då laget har 0-3-4 som resultatrad efter 7 omgångar. Något som talar för mitt spel här är att Terek är oerhört svåra att möta då man har en riktigt stark defensiv samtidigt som det finns flera kontringsstarka spelare i laget vilket gör det svårt för Zenit som inte kommer våga kliva fram med för mycket folk. Terek har målskillnaden 3-7 på sina inledande 7 matcher så att man ofta spelar målsnålt är det inget snack om!

danny130reuters_798140c
Zenit har frågetecken för sin bäste målskytt inför kvällens match!

Zenit har haft otur med landslagsuppehållen flera gånger den senaste tiden och denna gången var det inget undantag utan inför det här matchen har man hela 5 man som är tveksamma till spel. Lagets bäste målskytt Danny skadade sig på Portugals samling och är tveksam till spel, Nicolas Lombaerts skadade sig i Belgiens match och spelar inte här, Hulk var skadad redan före uppehållet och är tveksam till spel här, Luis Neto och Christian Ansaldi anslöt sent från sina landslagsläger och har bara hunnit träna en träning med laget och är de är båda osäkra kort här. Man saknar sedan tidigare Criscito och Malafejev då båda dras med skador. Man ska dessutom ha i åtanke att laget ska resa till Madrid på tisdag för spel i Champions League på onsdagkvällen och inför den matchen lär man inte riskera några halvskadade spel här?

Kort summering:
Som ni ser har man flera spelare som är osäkra till spel och vågar man riskera dem mot ett bottengäng som Terek här? Jag tror knappast det utan jag tror flera av dessa spelarna inleder på bänken och så hoppas man att spelarna ute på planen gör sitt jobb och vinner, även om det bara blir med 1-0. Löser dem inte uppgiften byter man in de tyngre namnen i andra halvlek för att gå för seger. Något som definitivt talar för mitt spel är historiken mellan lagen då man i de sex senaste mötena med varandra snittar 1 mål per match. Förra matchen vann Zenit med 3-0 efter mål på tilläggstid men innan det har matcherna mellan lagen slutat under 2.5 mål. Terek är som sagt riktigt tunga att möta och även om de inte plockat jättemycket poäng så förlorar de sällan med många mål då deras defensiv är väldigt stark. I den här matchen lär Terek försöka spela 0-0 och med tanke på att Zenit kan få klara sig utan flera offensiva pjäser så ser det än mer ljust ut för mitt underspel här!