Seriefinal i Ryssland mellan de bittra rivalerna FC Zenit och Spartak Moskva. Båda lagen har samma poäng inför den här matchen men i mina ögon är det klar fördel ett av lagen. Jag lirar ett spel här, häng på!

FC Zenit – Spartak Moskva
Spel: Först till 2 mål – FC Zenit
Odds: 2.05 @ Ladbrokes
Insats: 4/10
Spelstopp: 16.00

Vi kan vänta oss en stekhet match med högt tempo och massor av närkamper, precis som det brukar vara när lagen möts. De 6 senaste matcherna mellan lagen har innehållit pajkastning i media med anklagelser om allt möjligt och framförallt 26 mål och 5 röda kort. Förra säsongen vann Zenit det här mötet med hela 5-0 på sin hemmaplan och bortamatchen dominerade man också och vann enkelt med 4-2. Dags för revansch för Spartak nu? Jag tror inte det utan Zenit är fortsatt det starkare laget och jag tror man vinner den här matchen också.

Zenit är otroligt starka i rysk fotboll och det visar man år efter år då man ständigt är med i toppen och oftast står man även som seriesegrare. Man ser starkare ut för var match som går och skadeläget i truppen är bättre än på hela säsongen vilket givetvis gör laget starkare. Om man bortser från bortaförlusten mot Atletico Madrid i Champions League så har laget 4 raka segrar där man gjort 2 mål eller fler i samtliga matcher och då har man ändå mött lag som serietrean Lokomotiv Moskva och formstarka Rostov på bortaplan. Det som talar mest för mitt spel är att Zenit har en ruskigt stark offensiv där spelare som Hulk och Danny är i ruskigt bra form för dagen och får man bara igång den store målskytten Kerzhakov så är det inte många lag som kommer stå emot deras offensiv. Zenit har för dagen en ruskig konkurrens i truppen vilket gör att spelarna måste höja sig flera nivåer och spela på topp hela tiden för att ha en chans att vara med i startelvan. Idag är det årets match för laget och den vill man givetvis vinna till varje pris!

Spartak har inlett säsongen riktigt bra men man har ett tydligt problem och det är defensiven. Man har haft turen att lagen man mött har varit väldigt ineffektiva då man släppt väldigt mycket chanser bakåt.  Man spelar offensiv fotboll som funkar mot en del lag men nu ställs man mot tuffaste motståndet hittills och då lär man få problem med den typen av spel man har. Man har liksom Zenit 4 raka segrar bakom sig och förra helgen tog man en imponerande seger mot CSKA Moskva med hela 3-0 på sin hemmaplan. Senaste slog man Krasnodar med 3-2 på sin hemmaplan i en match där man tappade mycket i defensiven men dessa segrar gör givetvis att laget går in i den här matchen med massor av självförtroende. Jag tror att det kommer straffa laget då de givetvis vill vinna den här matchen till varje pris. Det lär inte funka mot ett lag som Zenit som är sylvassa på omställningar och som kommer utnyttja varje läge de får här. Jag tror Zenit väger tyngst och står som segrare i den här matchen!

danny130reuters_798140c
Danny kommer få anledning att fira för Zenit även idag!

Zenit saknar fortsatt Vyatjeslav Malafejev och Roman Sjirokov men i övrigt kan man ställa upp med bästa laget här.
Spartak Moskva får fortsatt klara sig utan Romulo och Salvatore Bocchetti men i övrigt har man bästa laget att ställa upp med.

Kort summering:
Zenit är i mina ögon det starkare laget och nu när Spartak ställs mot seriens bästa offensiv så tror jag lagets försvar klappar igenom och släpper minst 2 bollar bakåt. Zenit kommer säkerligen dominera spelet och man kommer möta ett Spartak som säkerligen kommer försöka spela offensiv fotboll vilket bör bädda för Zenits formstarka spelare. Jag tror Zenit löser det här spelet på två snabba omställningar och mål av formstarka Danny och Hulk!