Första mötet slutade 4-1 till Zenit som har ett väldigt bra utgångsläge inför den här matchen. Nu vänder Zenit hem till Ryssland och här är det inte många lag som rår på dem, knappast Pacos Ferreira….

FC Zenit – Pacos Ferreira
Spel: FC Zenit -1.5 (Asian hcp)
Odds: 1.925 @ Bet365
Insats: 7/10
Spelstopp: 18.00

FC Zenit är ett blytungt lag att möta och det fick Pacos Ferreira känna på i första mötet mellan lagen. Trots att Pacos Ferreira gör en okej insats så förlorar man med stora siffror tack vare ett effektivt och kontringsstarkt Zenit. Nu vänder Zenit hem till Ryssland igen och här trivs man extremt bra. I ligaspelet har man gjort det helt okej trots en tuff inledning med svåra matcher, i helgen fick man 1-1 mot Dynamo Moskva efter att Zenit kvitterat sent i matchen vilket lär ge laget lite extra energi trots en dålig match. Man har en ruskigt vass offensiv med flera tunga namn som Hulk (Skadad här), Kerzhakov, Bystrov, Danny och givetvis Sjirokov som gjorde 3 mål i första mötet mellan lagen.

Pacos Ferreira gjorde en strålande säsong förra året hemma i Portugal men i år ser man ut att få det svårare. Inför den här säsongen har man tappat flera nyckelspelare i bland annat målvakten Cassio, bäste målskytten Cicero och båda mittfältarna Josué och Luiz Carlos plus att lagets tränare avgått vilket inneburit en ny tränare, en föryngring i truppen plus ett par nya spelare i truppen. Man ser klart svagare ut och hemma i ligaspelet har man inlett med 2 raka förluster mot Braga hemma (0-2) och Olhanese på bortaplan (0-1). Utöver det åkte man som sagt på storstryk mot ett effektivt Zenit som visade vilken klass laget håller.

Jag tror inte man har särskilt höga förhoppningar på den här matchen då man måste göra 4 mål framåt för att ens ha chans att ta sig vidare och det ska bara inte kunna hända… Det är en lång flygresa för laget som dessutom spelar en oerhört viktig match mot Porto i helgen. Jag tror man är nöjda med att åka ur Champions League och spela Europa League gruppspel sen istället. Man bör lufta laget en del och även om man kommer försöka med hög press redan från start i matchen så tror jag man blir sönderkontrade av Zenit som vinner den här matchen enkelt!

roman-shirokov_13447001521627299531q
Sylvasse Sjirokov gjorde 3 mål i första mötet, hur många gör han ikväll tro?
Vi sätter 3 Units på att han gör mål till 2.40 hos Betway!

FC Zenit saknar fortsatt Hulk här som är skadad plus att Viktor Fajzulin är tveksam till spel. Man får tillbaka viktige mittbacken Luis Neto här som var avstängd senast i bortamatchen mot Pacos Ferreira. Det finns givetvis möjlighet för Zenit att vila någon spelare här också men tränaren har i media sagt att man kommer ställa upp med ett starkt lag här.

Kort summering:
Det betyder mycket för Zenit att få spela gruppspel till Champions League vilket gör att man bör komma med ett starkt lag här. Man har en betryggade ledning med sig från första matchen men av erfarenhet vet Zenit att de inte kan lämna något åt slumpen här. Jag tror vi kommer få se ett desperat Pacos Ferreira som kommer sätta hög press för att få in ett ledningsmål. Just den höga pressen passar Zenit perfekt som är sylvassa på kontringar! Jag tror Pacos Ferreira kommer gå bort sig och Zenit kommer kunna utnyttja detta vilket leder till en komfortabel seger när Pacos Ferreira väl insett att matchen är körd och de bara spelar av den. Zenit kommer rotera lite i laget vilket bör innebära hungriga och spelsugna spelare i laget.