Europa League. Basel visade prov på sin hemmastyrka i det första mötet då man vann med 2-0 och har därmed ett gyllene läge att ta sig vidare här. Man ska dock veta att Zenit är ett helt annat lag hemma i Ryssland och här spelar man med självförtroende och inför sina hemmafans lär man ge Basel en tuff match! 


FC Zenit – Basel
Spel: FC Zenit -1 (Asian handicap)
Odds: 1.85 @ Pinnacle
Insats: 6/10
Spelstopp: 18.00

Basel vann som sagt det första mötet på sin hemmaplan med 2-0 efter två sena mål i matchen. Zenit gjorde en totalt värdelös första halvlek där Basel borde tagit ledningen men i andra halvlek spelade man upp sig men trots det kunde Basel göra 2 mål och vinna matchen. För er som känner till Zenit så är man riktigt, riktigt usla på bortaplan när det gäller spel i Europa då man bara har 1 seger och 2 oavgjorda på lagets 11 senaste bortamatcher. Nu har Zenit återigen hemmafavören och det spelar väldigt stor roll för laget som är betydligt starkare på sin hemmaplan!

Ligan i Ryssland har haft ett längre uppehåll men drog igång igen förra helgen och Zenit förlorade på bortaplan med 1-0 mot Rubin Kazan. På torsdagen innan den matchen så förlorade man som sagt på bortaplan mot Basel med 2-0. Nu får man äntligen vända hem till sin hemmaplan igen och det lär finnas rejält med revanschlusta hos såväl spelare som hos publiken som kommer ge allt i den här matchen! Man trivs dessutom betyligt bättre på sin hemmaplan och det talar för det här spelet. I förra omgången slog man Liverpool här med 2-0 och i Champions League slog man Anderlecht med 1-0, spelade 2-2 mot Malaga och förlorade knappt med 2-3 mot Milan. Nu möter man betydligt sämre motstånd och viljan att vinna en titel finns i laget och med tanke på att man ligger 8 poäng efter serieledarna hemma i Ryssland så är bästa chansen till en titel att vinna Europa League!

Basel är mitt uppe i säsongen hemma i Schweiz där man ligger tvåa med bara 2 poäng upp till serieledarna så det finns ett stort fokus på ligan för laget. Man är ett erkänt starkt hemmalag som är betydligt sämre på resande fot och det ser man inte minst i Europaspelet den här säsongen. De bortamatcher man spelat i Europa har slutat förlust 0-1 borta mot Cluj, 0-0 borta mot Sporting, förlust 1-2 borta mot Videoton, 0-0 borta mot Genk och 1-1 borta mot Dnipro. Som ni ser så har laget inte vunnit en enda bortamatch den här säsongen i Europaspelet och nu möter man tuffaste motståndet hittils och risken finns att man blir bekväma när man har en betryggande 2-0 ledning… Jag tror man kommer få stora problem här ikväll!


Hulk i Zenit löser segern åt oss?


Zenit vilade försvararen Nicolas Lombaerts och mittfältaren Witsel i helgen och båda dessa lär spela från start här. Man saknar avstängda försvararen Luis Neto och utöver honom saknas Anjukov och Criscito som båda är skadade.
Basel fick inte direkt någon optimal uppladdning då mittfältaren Mohamed El-Nenny kollapsade på planet påväg till Ryssland. Piloten tvingades nödlanda i Berlin och El-Nenny fördes till sjukhus medan resten av laget flög vidare till Ryssland. Utöver reseproblemet så får man klara sig utan mittfältaren Geoffrey Die som är avstängd. Lägg därtill att David Degen troligen missar matchen p.g.a. skada. Man får tillbaka Fabian Frei från avstängning.