FC Zenit tog en blytung seger i hatmötet mot Spartak Moskva i helgen när man vann med 4-2. Austria Wien är inne i formsvacka och kommer givetvis få det tufft här. Ena laget har en blytung skadelista som tynger ned laget vilket gör att jag kliver in hårt på ett spel här, häng på!

FC Zenit – Austria Wien
Spel: FC Zenit över 2.5 mål i matchen
Odds: 2.20 @ Unibet
Insats: 7/10
Spelstopp: 18.00

Zenit är i ruskigt bra form för dagen då man har 5 raka segrar hemma i ligan och sammanlagt är man uppe i 9 raka matcher utan förlust hemma i Ryssland nu. I första gruppspelsmatchen i Champions League åkte man på stryk borta mot svåra Atletico Madrid i en match som Zenit inte gick att känna igen i. De var passiva och såg allmänt svaga ut men efter den matchen har man spelat upp sig rejält då man vunnit 3 raka matcher med stora siffror och har 12-3 i målskillnad på dessa matcher. Senast slog man som sagt Spartak Moskva i en superviktig match för laget och man vann med 4-2 vilket stärker lagets självförtroende extra mycket.  Värt att nämna är att man roterat friskt i truppen under dessa matcher så man har ett riktigt formstarkt lag med hård konkurrens på positionerna i laget vilket gör att spelarna måste spela på topp för att ha en plats i startelvan. Det som talar mest för mitt spel är att Zenit har en ruskigt stark offensiv där spelare som Hulk och Danny är i ruskigt bra form för dagen och senast fick även lagets store målskytt Kerzhakov göra mål så offensiven har formen på topp. Värt att nämna är att man gjort 4 mål i tre raka matcher nu och då har man ändå mött serietvåan Spartak Moskva och skickliga Rostov som var formstarka när lagen möttes.

Austria Wien är riktigt formsvaga för dagen då man har 1 seger, 1 oavgjord och 5 förluster på lagets 7 senaste matcher. För fyra matcher sedan åkte man på stryk hemma mot Porto med 0-1 i en jämn match där Austria Wien var väldigt ineffektiva. Man fick istället utdelningen i matchen därpå då man slog Sturm Graz på bortaplan med 2-1. Direkt i matchen därpå var man tillbaka i formsvackan igen då man förlorade i cupen borta mot regionalliga bottenlaget Kalsdorf med 2-1 och det följdes upp av ytterligare en svag match senast när man förlorade borta mot seriejumbon Admira med 1-0. Man reser med andra ord till Ryssland med två ruskigt svaga insatser i bagaget. Man har sett svaga ut i defensiven den senaste tiden och det talar för mitt spel här då man släppt in mål i nästintill alla matcher den här säsongen. Till den här matchen har man dessutom tunga avbräck i truppen vilket starkt talar emot laget!

danny130reuters_798140c
Danny får anledning att jubla flera gånger ikväll?

Zenit har inga nya skador att oroa sig över utan man saknar fortsatt Vyatjeslav Malafejev här. Man har stort frågetecken för Roman Sjirokov som varit skadad en tid så det mesta talar för att han lämnas utanför truppen eller inleder på bänken.
Austria Wien har bekymmer inför den här matchen då man saknar nyckelspelarna Mario Stankovic (Anfallare – Bäste målskytten i laget med 6 mål), Alexander Grünwald (Mittfältare – Tredje bästa målskytten i laget), Alexander Gorgon (Mittfältare) samt båda ordinarie backarna Rogulj och Dilayer.

Kort summering:
Zenit är sylvassa för dagen och man fullständigt sprutar in mål framåt. Man har en härlig offensiv där spelare som Hulk, Danny, Kerzhakov m.fl har riktigt bra form för dagen. Man anfaller med många spelare vilket gör det svårt för motståndarna och den här matchen är urviktig för båda lagen då man förlorade sina respektive matcher i första gruppspelsomgången. Zenit har gjort 4 mål i tre raka matcher nu så varför skulle de inte lyckas igen? Jag tror man löser 3 mål i den här matchen mot ett kraftigt försvagat Austria Wien som spelar utan självförtroende för dagen. Spel mot ett mål och Zenit vinner enkelt!