Bottenmöte i Grupp C mellan FC Zenit som har förlorat båda sina matcher och Anderlecht som skrapat ihop 1 poäng på de två inledande matcherna. Jag tar klar ställning och tror starkt på ett lag som har perfekta förutsättningar här!


FC Zenit – Anderlecht
Spel: Handicap (0-1) 1
Odds: 2.30 @ Unibet
Insats: 8/10
Spelstopp: 18.00

FC Zenit är för första gången på väldigt länge helt skadefria och kan mönstra ett riktigt starkt lag på benen. Och ni som känner till laget vet att man har en oerhört stark trupp att tillgå med flera stora stjärnor. I ligaspelet har man haft lite bekymmer, framförallt p.g.a. laget stora bekymmer med skador tidigare, och man ligger på en fjärde plats i ligaspelet.

I Champions League har man åkt på stryk mot såväl Malaga borta med 3-0 som hemma mot Milan med 2-3. I matchen mot Milan gjorde man det bra och man hämtade upp 0-2 till 2-2 men släppte in 2-3 med kvarten kvar att spela. Nu är det vinna eller försvinna som gäller mot Anderlecht när man möter dem i två raka matcher. Helst ska man vinna båda matcherna mot dem men det är framförallt den här matchen, på hemmaplan som man måste vinna! Nu när man äntligen har ett helt skadefritt lag bör man vinna den här matchen komfortabelt mot ett Anderlecht som normalt är svaga på bortaplan i Europaspelet.

Anderlecht kvalade sig till Champions League gruppspelet genom att enkelt slå ut Ekranas och sedan AEL Limassol. Första omgången spelade man 0-0 borta mot Milan och nu senast åkte man på storstryk hemma mot Malaga med 0-3. Man är i starkt poängbehov, precis som FC Zenit, vilket kan öppna upp den här matchen rejält. Man är säkerligen nöjda med 1 poäng här men frågan är om det räcker? Man måste liksom Zenit vinna båda matcherna för att få lite lugn inför de avslutande matcherna. I ligaspelet har Anderlecht gjort det bra och ligger delad etta efter 11 omgångar.

Anderlecht har skadebekymmer inför den här matchen då man saknar två av sina bästa spelare i Dieumerci M’Bokani och Matias Suarez som båda är skadade. Den förstnämnde har gjort flest mål i laget denna säsongen… Man saknar även mittfältaren Massimo Bruno som är skadad.


Löser nyförvärvet Hulk segern här idag?

FC Zenit är väldigt starka på sin hemmaplan och det har man visat genom åren, inte minst i Europaspelet där fullständigt radat upp segrar de senaste åren. Förra säsongen hade man 3-1-0 som resultatrad på sin 4 hemmamatcher i gruppspelet/slutspelet. Man är ruskigt starka här och nu ställs man mot Anderlecht som inte alls trivs på bortaplan i Europaspelet. Man spelade visserligen 0-0 borta mot Milan som var helt ur form vid den tidpunkten. Före det åkte man på stryk i kvalet borta mot AEL Limassol med 2-1. Nu möter man riktigt tufft motstånd och jag kan inte se hur man ska ha någon chans här, speciellt inte då man saknar två oerhört viktiga spelare!