Thun slog något överraskande ut Palermo i förra omgången och jag tror att laget har bra chans även här.

  • Match: FC Thun – Stoke
  • Tips: Thun 0 (Asian Hcp)
  • Odds: 1,95 @ Bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 18/8 19.30

Analys:

FC Thun gjorde en stark insats i den senaste Europa League-omgången då laget slog ut Palermo efter två oavgjorda matcher men med fler gjorda mål på bortaplan. Palermo är i min ögon snäppet bättre än Stoke och därför tycker jag att hemmalaget bör ha goda möjligheter här på hemmaplan. Just hemmaplan är något som Thun trivs väldigt bra på och laget har faktiskt inte förlorat där på de senaste 10 matcherna. Dessutom går laget väldigt bra i ligan och Thun leder tabellen efter de första fem omgångarna med 11 poäng. Truppen är i stort sett lika bra som förra året och med tanke på lagets fina form så tror jag på goda möjligheter till vinst här ikväll. Se upp för rutinerade Lustrinelli.

Stoke spelade en tuff 0-0 match mot Chelsea i den första omgången av Premier League och frågan är hur mycket den poängen kan ha kostat laget. Etherington och Delap skadades och är osäkra på spel, dessutom saknas Fuller, Higginbotham och Sidibe. Målvakten Begovic har sett bra ut hittills och är en stor anledning till lagets fina resultat på försäsongen. Jag tror att den tuffa matchen för bara 4 dagar sedan har slitit hårt på laget och Stoke bör få det svårt här på bortaplan. Stoke är dock ett lag som sällan viker ner sig och har ett bra försvarsspel som kan räcka långt. Matchen spelas på konstgräs vilket jag tror gynnar hemmalaget.

Jag tror på en jämn match här men hemmalaget bör avgå med en knapp seger. Oddset är bra och duger till spel med medelinsats.

Lycka till!

//Josef