Här har vi en repris på förra årets Champions League kval i sista rundan. Det är matchen mellan Salzburg och Malmö. Förra året så ägde Salzburg hemmamötet och klantade till det på slutet så matchen slutade 2-1, när den egentligen borde slutat 3,4-0 eller liknande. Nu tror jag på stora revanschlusta och vi lär få se ett piggt Salzburg här på hemmaplan. Malmö Har haft det sisådär den här säsongen, men man är väl lite på uppåtgående nu. Dock känns den här matchen ganska svår för deras del.

  • FC Salzburg – Malmö FF
  • Spel: Salzburg -1.0, -1.5 (asian handicap)
  • Odds: 1.875 @ bet365
  • Insats: 4/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Salzburg har varit ganska överlägsna i Österrikes högsta liga senaste åren, lär inte bli så mycket skillnad den här säsongen tror jag. Dock förlorade man premiären mot nykomlingen Mattersburg i helgen med 2-1 på bortaplan. Men nykomlingar är luriga, speciellt i premiärer. Sedan ska man ju tänka på att Salzburg säkerligen hade de flesta tankar på den här matchen, för känns som man inte har råd att missa Champions League igen. Ska man ta nästa steg som den avskyvärda klubb man är, så bör man gå till huvudturneringen i höst.

Men matchen mot Mattersburg var kanske inte rättvis fördelad på poäng. Salzburg var såklart bättre i många skeenden. Dock var det den där lilla sista fokuset som inte var på plats, eller vad sägs som att man släppte in 1 mål bara efter 16 sekunder av matchen, sedan hade man många chanser men bommade pga dåliga avslut. Man lyckades kvittera med typ 10 min kvar av matchen, men Mattersburg skulle sedan avgöra med matchens sista spark apropå att inte ha full fokus. Normalt sett så vinner Salzburg en sån här match hyfsat enkelt. Nu är det hemmaplan och nu är det full fokus på den viktigaste matchen på länge. Kan inte tänka mig annat än att man gör sin grej och spelar ut Malmö här. Skadeläget är som så att man har några skadade, dock har man en bred trupp så det är inget som oroar mig i alla fall.

1255px-FC_Red_Bull_Salzburg_logo.svg       malmo

Malmö har haft en trög säsong än så länge, dock har man spelat bättre på slutet när det kommit in nya ansikten som ju inte varit med om den jobbiga perioden. Men tycker att man framförallt varit bättre på hemmaplan, på bortaplan har det sett stabbigt ut många gånger. Nu möter man Salzburg på bortaplan och det är inte direkt som att möta Örebro eller Göteborg på bortaplan, det är ännu bättre. Och senast man var här och spelade blev man utspelade och borde förlorat med mer än de 2-1 som till slut blev slutresultatet. Salzburg har absolut inte glömt det och lär komma ut som hungriga vargar och vara fullt fokuserade på att få med sig ett bra resultat till Malmö, för det är där Malmö kan utmana på riktigt. Men här i Österrike? Nja.

Mittbacken Rasmus Bengtsson är tveksam till start vilket är ett avbräck även om man förstärkt på just mittbacken. Men det har man ju gjort för Filip Helander och Erik Johansson är sålda, dom två som började som mittbackspar inför säsongen. Senast startade man med Kari Arnason och Felipe Carvalho, där Carvalho fick bytas ut pga skada. Inte många mittbackar kvar nu. Och när Salzburg främsta vapen är offensiven så känns det oroväckande för Malmö vars defensiv sett riktigt dålig ut den här säsongen.

————————————————————————————————————————————————————–Salzburg kommer komma ut fullt fokuserade och premiärmatchen i ligan i helgen är inget man tänker på alls. Det är den här matchen man har tänkt på ända sen det blev klart att man skulle spela den. På hemmaplan är man starka och man brukar ösa på i ett friskt tempo. Tror Malmö kommer få det tufft här, riktigt tufft. Malmös defensiv bör fungera bättre än vad den gjort den här säsongen för Salzburg är inte Sundsvall eller Örebro utan ett helt annat motstånd. Det gäller att försöka hålla ner siffrorna och ha lite tur på sn sida som ifjol. Då kan man komma till Malmö och känna att man har chansen. Fast det lär inte hända tyvärr. Jag spelar Salzburg -1.25 till oddset 1.875. Insatsen blir strax under medel. Jobba salzburg!

/ L’orso