Champions League i afton och Real Madrid har rest till Danmark för att ta sig an FC Köpenhamn i den sista gruppspelsomgången. Man reser med en klart försvagad backlinje och det öppnar upp för mitt spel i matchen.

  • Match: Köpenhamn – Real Madrid
  • Spel: båda lagen gör mål
  • Odds: 1,72 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

FC Köpenhamn hamnade i en riktigt svår grupp och trots detta så tycker jag att man gjort det bra i vissa matcher, framförallt då på hemmaplan där man tagit alla sina fyra poäng. Man kan glömma fortsatt spel i Champions League men dörren är fortfarande öppen för spel i Europa League, en chans man får om man grejar tredjeplatsen. Men då kommer det krävas poäng mot Real Madrid och eftersom man redan tagit poäng mot båda Juventus (1-1) och Galatasaray (1-0) så är detta inte alls någon omöjlighet. Man har absolut ingenting att förlora och jag tror vi får se ett offensivt upplägg hos hemmalaget i den här matchen. Nu har man förvisso en del skadebekymmer i anfallet, men ett Real Madrid med en skadeskjuten backlinje och noll motivation ska inte vara omöjligt att få hål på.

Hemmalaget har idag frågetecken i Jorgensen, Braaten och Gislason.

realmadridkopenhamn

Real Madrid är redan klara gruppettor och reser till Danmark för att spela av den här matchen utan att dra på sig några onödiga skador. Man har en tuff bortamatch i ligan till helgen och därför tror jag att det kan roteras en del i startelvan här. Man har dessutom en del avbräck i defensiven då Sergio Ramos är avstängd och Coentrao samt Varane är borta på grund av skador. Det innebär förmodligen att Nacho och Pepe bildar mittbackspar idag och den kombinationen känns sådär måste jag säga. Pepe är ingen spelare som har ett lugn i sitt agerande ute på planen och det kan nog smitta av sig på ynglingen Nacho. Real Madrid har släppt in mål i fyra av fem CL-matcher så här långt där den enda nollan faktiskt kom på hemmaplan mot just Köpenhamn (4-0), men det är som sagt lite andra förutsättningar nu. Ett omotiverat Real Madrid är ingen omöjlighet och det såg vi i helgens match i spanska cupen där man kryssade mot ett lag från tredjeligan.

Förutom tre avbräck i backlinjen så saknar man även Khedira på det defensiva mittfältet. Ronaldo är tillbaka från skada och även Bale är tillbaka efter att ha dragits med lite sjukdom under helgen.


Det kommer nog bli en öppen match detta då hemmalaget inte har något som helst att förlora. Spel i Europa League ger en bra skjuts i klubbkassan och dit vill man givetvis nå. Real Madrid har ingen vidare defensiv i dagsläget, men offensivt har man alla slags vapen för att skada danskarna om dom går bort sig. Båda lagen gör mål känns därför som ett vettigt spel och får sig en medelinsats.

/e@sy