Toppen mot botten och Cottbus överraskade många när man vann i senaste matchen. Överraskade gjorde också Köln som vände ett 2-0 underläge till 2-2 på dom 10 sista minuterna i senaste matchen. Här är det dock inget snack om saken och det mesta pekar på att det blir spel mot ett mål.

Match: FC Köln – Energie Cottbus
Spel: Köln -1.5
Odds: 2.25 @ Bet365
Insats: 5/10 units
Spelstopp: 7/3 20:30

FC Köln var något ofokuserade i senaste matchen borta mot Erzgebirge när man efter 69 minuter låg under med 2-0 trodde nog inte många att laget skulle resa sig igen. FC Köln visade att man är det bästa laget i ligan och vände sista 10 minuterna och fick till slut 2-2 och 1 poäng. Man ligger fortsatt i toppen av tabellen med 44 poäng och har 4 poäng tillgodo ner till Fürth som jagar närmast. 2-2-1 på dom fem senaste och hemma denna säsong har man 5-4-2 med 17/6 i mål. Peter Stoger har inget att oroa sig för när det gäller laget och kan mönstra ett starkt lag i denna match.

koln

Cottbus som är jumbo i ligan fortsätter att kriga på i sitt tempo, i senaste matchen överraskande man många när man vann hemma mot Kaiserslautern med 1-0, man tog ledningen nästan direkt i matchen och det höll hela vägen. 1-1-3 på dom fem senaste och i tabellen finns det ingen återvändo längre det blir neråt och ur man åker, något annat skulle förvåna. Borta denna säsong har man inte haft några större framgångar och har nu 0-4-7, inte en enda vinst har man lyckats att skrapa ihop denna säsong, 7/17 i mål borta totalt. Steffen Bohl är fortsatt skadad, Daniel Brinkmann och Michael Schulze är också borta. Cottbus roterade friskt i senaste matchen när sex nya spelare fick chansen från start, det återstår dock att se hur mycket rotation det blir i denna match.

Ja här är det bokstavligt toppen mot botten och i sanningens namn ska det väl till ett mirakel för att Cottbus ska lyckas hota Köln på något vis. Köln som är riktigt svåra att tas med hemma, speciellt om man i Cottbus fall är riktigt usla och inte har en enda vinst borta denna säsong. Visserligen överraskade Cottbus i senaste matchen men det ser jag som alldeles för avlägset i denna fallet att man skulle lyckas med något liknande. Den raka ettan betalar inget extra och jag väljer därför att spela Köln -1.5 då jag tror att man kör över Cottbus i denna match.