Vi tar oss ner till Skåne och Höllvikens IP där FC Höllviken tar emot Oskarshamns AIK i den 13e omgången av Division 1 södra. Två lag som försöker hålla sig från nedflyttningsstrecket drabbas alltså samman i en match om 3 viktiga poäng.

  • Match: FC Höllviken – Oskarshamns AIK
  • Spel: Oskarshamn +0.0, 0.5 (+0.25 asian handicap)
  • Odds: 2,00 @ Bet365
  • Insats: 3/5 Units
  • Spelstopp: 16:00

FC Höllviken gick upp till div 1 södra efter sin serieseger i div 2. Nu är det primära målet att stanna kvar och bygga vidare inför nästa säsong, och hittills ser det absolut inte dåligt ut. Man ligger 3 poäng ovanför strecket och har presterat ganska jämn och stabil fotboll. Men de två senaste matcherna har varit kaos och känslan är att verkligheten börjar komma ifatt Höllviken. Man förlorade borta mot Husqvarna (5-2) och Landskrona (4-2) och var aldrig nära poäng i någon av matcherna. Höllviken tar många poäng genom att man kämpar hårt, men i motgång blir man lätt griniga. Man har tagit 6 röda kort på 12 matcher vilket säger en del, och inför den här matchen är en av deras mest hårdjobbande mittfältare borta i Dawda Ngum som förra säsongen spelade i Trelleborg, men som blev sparkad pga en incident med en lagkamrat. Ser vi till kvalité fotbollsmässigt så tycker jag Höllviken ligger i lä här, och ska man ta poäng gäller det att spela smart och jobba hårt, för det bättre laget är man inte.

FCHöllviken OskarshamnsAIK

 

Oskarshamns AIK är väl tänkta som ett mittenlag, men av det jag sett hittills så kan man faktiskt slå alla lag i den här serien hemma som borta. Man var nära att slå ÖIS borta men man tappade 1-2 till 3-2 i den andra halvleken. Senast mot Trelleborg hemma tappade man 2-1 ledning och avgörandet kom i den 94e minuten för Trelleborg. Man har tappat 2-0 ledning till 2-3 förlust mot Kristianstad och 1-0 ledning till 1-2 mot Landskrona. Man är ett bra lag helt enkelt, men man har slarvat rejält och därför ligger man inte högre upp i tabellen. Man gjorde en ruskigt fin insats senast mot Trelleborg och jag tror man är riktigt taggade på revansch idag. Jobbigt för Oskarshamns AIK är att Anton Agebjörn saknas, men man är fortfarande bättre än Höllviken i min mening, och här ska det var jämnare än oddsen säger!


Ett hårt arbetande FC Höllviken mot ett skickligare Oskarshamns AIK, det här bäddar för en bra match, inte minst eftersom båda lagen ligger nära varandra i tabellen. Den här matchen bör vara jämnare än vad oddsen indikerar och jag spelar Oskarshamn +0.25.

 

 

 

Dawda Ngum  Anton Agebjörn