Finska högstaligan och det är dags för Haka att förlora igen. Laget är hopplösa för dagen och nu ställs man mot Mariehamn och mitt spel känns givet här!

FC Haka – IFK Mariehamn
Spel: 2
Odds: 2.25 @ Unibet
Insats: 6/10
Spelstopp: 17.30

Ni som följer mig vet att jag spelat emot Haka 2 gånger tidigare den senaste tiden och dem har inte gjort oss besvikna utan förlorat stort och nu är det dags igen. Efter laget storförlust med 9-2 för tre matcher sedan sparkade man sin tränare och lagets nya tränare har inte haft det enklare… Han har coachat laget till 2 raka storförluster med 0-3 och 0-5.

Haka ligger näst sist i tabellen och radar minst sagt upp förluster. Man har tagit 1 poäng på lagets 8 senaste matcher och noterbart är att man har 4 raka förluster och målskillnaden 3-19 på dessa matcherna. Man har blivit nollade i de två senaste matcherna. På hemmaplan har laget 3 raka förluster och noterbart är att man förlorat samtliga dessa matcherna med 2 mål eller fler!

Mariehamn ligger i toppen och har 7 poäng upp till serieledande Inter Turku. Man har 2 segrar och 2 förluster på sina 4 senaste matcher. Noterbart är att förlusterna har kommit mot MYPA och HJK som båda är extremt hemmastarka. Nu väntar betydligt enklare motstånd och man bör vinna den här typen av match om man ska vara med i toppen och slåss!

Mariehamn är normalt ett starkt bortalag och man har 4-2-6 som bortarad vilket är en bra resultatrad sett till den finska ligan. Man är bland annat det enda laget som vunnit på bortaplan över serieledarna Inter Turku och den matchen vann man med 3-0 för en månad sedan. Man slog Haka i April i år med 2-0 på bortaplan och jag räds knappast Haka utan jag tror att vi kan inkassera ännu ett spel tack vare usla Haka som inte på något sätt visar någon uppåtform!