Matchen liras på neutral plan och jag har saken klar för mig här. Häng på!


FC Haka – FC Lahti
Spel: 2 (Draw no bet)
Odds: 2.26 @ Unibet
Insats: 4/10
Spelstopp: 17.30

Ni som följer mig här på spelaspel vet att jag rekade TPS i onsdags när de mötte just FC Haka. TPS vann till slut med hela 9-2 och Hakas tränare sparkades med omedelbar verkan! Ny tränare blir istället lagets andre tränare Asko Jussila. Frågan är bara vad han kan tillföra? Formen är minst sagt dunkel och endast 1 poäng har spelats in på lagets 6 senaste matcher! På dessa matcherna har man släppt in hela 18 mål bakåt så lagets nya tränare har sagt att prioritering kommer ligga på försvaret men han klargör att inga under kommer ske utan det får ta den tid det tar.

Lahti åkte på stryk senast borta mot Kups med 1-0, mycket tack vare en utvisning på Grossohmichen som är avstängd här. Innan den matchen gav man ett styrkebesked när man körde över regerande mästarna HJK med 3-0. Till den här matchen får Lahti dessutom förstärkning av 2 nya spelare som enligt uppgift ska vara riktigt bra.

Haka ligger näst sist i tabellen med 22 inspelade poäng och nu möter man Lahti som ligger 3 placeringar ovanför dem med 28 poäng. Lahti har fått en veckas vila inför den här matchen medan Haka kommer från en rejäl förlust i onsdags mot TPS.

Något som verkligen talar för det här spelet är att matchen INTE spelas på Hakas hemmaplan utan matchen är flyttad till Tavastehus som ligger ca 44 km från Hakas hemmaplan. För Lahti är det 73 km färdväg så räkna med minst lika många Lahti supportrar på matchen och absolut ingen hemmafavör för Haka! Lahti ska gälla som favoriter i mina ögon men spelbolagen håller inte med och det är dags att råna dem!