Dags för ett toppmöte. Iallafall om vi kollar truppmässigt. Örebro Syrianska har startat serien starkt och ligger på tredje plats med 13 poäng på 6 matcher. FBK har efter en trevande start äntligen börjat vinna, och man har gjort det på ett imonerande sätt.

  • Serie: Division 3 Västra Svealand
  • Match: FBK Karlstad – Örebro Syrianska
  • Spel: FBK Karlstad
  • Odds: 2.60 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 16.00

Oddset på hemmalaget är några tiondelar för högt. FBK har enorm kapacitet i sitt lag och var innan säsongen ett tippat topplag. Det började dock struligt för laget med en hel del skador och extremt svårt att göra mål med betoning på det sistnämda. FBK förlorade första matchen hemma i serien mot Kumla efter att ha tappat en 2-1 ledning sista 10. Andra matchen mot topplaget Ölme äger dem totalt, men förlorar med 2-0 efter att Ölme endast skjutit just 2 skott mot mål. Sedan var det dags med för hemmamatch igen mot ett av de tippade bottenlagen vid namn Örebro Ungdom. Matchen slutade 1-1 efter att Örebro tagit vara på sin enda målchans under matchen. Jag spelar själv lite halvt i FBKs division 7 lag på skoj och enligt min tränare var det här en av de knepigaste matcherna han sett. Hade det blivit 6, 7, 8-0 så hade ingen tyckt att det vart konstigt med tanke på alla chanser FBK brände. Matchen efter var det dags för bortamatch mot Sunne och då släppte man in 1-0 i matchens första minut. Efter en kvart fick bästa mittbacken kliva av skadad. Efter en halvtimme fick de byta målvakt pga hjärnskakning och ställa andratränaren som inte stått en match på 10 år. Sunne vann tillslut med 5-1. Men sen kom vändningen och laget började äntligen att producera framåt. Kungsör tog ledningen med 2-0 efter en kvart och sen ägde FBK resten av matchen och vann tillslut med 7-2. Matchen efter borta mot Mariestad slutade i samma resultat, fast omvänt 2-7. Sedan var det dags slå tillbaka Sköllersta på bortaplan med 4-1. Imponerande tre sista matcher helt klart.

Angående FBKs motståndare Örebro Syrianska så ska jag säga ärligt att det är ett lag jag inte har dunderkoll på. Det är ett lag som har mött mer eller mindre samma motståndare som FBK och har en målskillnad på 16-6. Då ska vi tillägga att de har 14-5 på hemmaplan och 6 av målen kom mot urusla lokalkonkurrenten Örebro SK Ungdom.

Alltså FBK är ett topplag och har ett ungt och speedigt lag med bra spjut längst fram. De har liksom sprutat in 18 mål på de tre sista matcherna. Oddset 2.60 tycker jag är helt fel och borde rimligtvis ligga nånstans runt 1.90. FBK har fullt lag och bör lösa en seger på lördagseftermiddan. Förmodligen tar jag en tur till Örsholmen och kan rapportera via twitter @HedenskogH.

Lycka till!

/Heden