Dagens speltips hämtar jag från svenska Elitserien, i ett toppmöte mellan tabellettan Luleå och trean Färjestad. Spelvärde i oddset jag väljer att spela, häng med!

Match: Färjestads BK – Luleå
Tips: 1:a (-1,5 mål)
Odds: 2,80 @ Betsafe
Insats: 5/10 units
Spelstopp: 2010-11-25 19:00

Motivering:
Ja, ett laddat toppmöte i afton i Karlstad, där serieledarna Luleå gästar hemmalaget Färjestad, som jagar dem från sin tredjeplats i dagsläget. Luleå, som var nederlagstippade inför säsongen, har gjort det riktigt bra så här långt, och man har en rad klasspelare som presterar precis som förväntat. Färjestad som var tippade i toppen av tabellen har väl inte gjort någon besviken direkt, även om man bör kunna få ut mer prestationsmässigt i matcherna. Jag tror att det här en sådan match där man kommer att få ut till max av sin nivå, och då lockar det att spela hemmaseger med minst två måls marginal.

Färjestad har fortfarande kaptenen Wallin borta p.g.a. sitt skadade nyckelben. Dessutom var junioren Jonas Brodin borta senast, tveksam att komma till start i afton. I målet startar troligen Salak. Senast gjorde man något som många lag misslyckats med sista tiden, att vinna mot succélaget AIK. 2-1 hemma var i underkant, man hade flera lägen, inkl. ett skott i stolpen vid öppen kasse. Där stod även försvaret för en riktigt bra insats, något som skall betonas. Hemma är Färjestad av tradition starka, och så även i år, även om det framför allt varit bortaspelet som imponerat hittills… I princip intakt trupp, och här bör man ta full pott.

Luleå kommer till start  utan tongivande spelare. Cam Abbott, Niklas Olausson, samt Pierre Johnsson, stannar hemma i Luleå, och det är inga dussinlirare! Abbotts presterar som bäst när de lirar tillsammans, då de har en lite udda spelstil sett till övriga spelare i Elitserien, och en ensam Abbott är inte i närheten av lika farlig som när bägge är friska och spelsugna. Dessutom tappar Arlbrandt sin wingman, Olausson, två spelare som hittar varann utan och innan på isen efter sina år tillsammans i Västerås och nu i Luleå. Det ser tungt ut för bortalaget, även om ljusa sidor finns också. Fabricius och Lavander är tillbaka i spel efter skador/sjukdomar. Bortaspelet har vacklat lite sista tiden, med tre raka förluster borta mot HV71, Brynäs och dessutom formsvaga Frölunda. Alla tre matcherna var dessutom med minst två måls marginal.

2,00 på hemmalaget med tanke på läget är bra, och då är det en rak etta. Jag tror dock att Luleås mörka bortatrend förlängs, och med tanke på att det är öppen kasse vid uddamålsledning med 1 minut kvar så är det helt klart värde i 2,80. Jag spelar en medelinsats.

God spellycka,
/Blixt