Hockeysäsong börjar sakta traska igång på alla håll och kanter. European Trophy har under veckan haft sin premiär och det är där vi ska hitta dagens spel. Färjestad har ersatt deras förluster bra och har iår ett starkare lag än förra säsongen och är en stark kandidat till guldet enligt mig.

  • Match: Färjestad – Zug
  • Liga: European Trophy
  • Spel: Färjestad
  • Odds: 1.70 @Unibet
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 17.00

Färjestad har öppnat försäsongen starkt. Man spelade under sin första träningsvecka match mot allsvenska Leksand där enda plumpen kom. Då hade man även sin kallade ”hell week” och lär inte vart på topp i benen. Däremot gjorde man en bra match och borde ha vunnit. Man stoppades av Leksands duktiga målvakt Hanses. När Rögle sen gästade Färjestad så visade hemmalaget att dom blir att räkna med iår igen. Visserligen har det bara gått ett fåtal matcher, men det ser onekligen bra ut änså länge då man även vann sin första match i ET under fredagskvällen mot  ZSC Lions, som ska vara ett av de bättre lagen nerifrån. Färjestad spelade mer eller mindre ut Lions och bör inte ha några problem med Zug idag heller.

FBK har gjort en del förändringar i truppen under sommaren, men de har också ersatt dem väldigt bra, till det bättre skulle jag säga.

In:
Alexander Salak,     Chicago/Rockford

Chris Lee,      Adler Mannheim
Ole-Kristian Tollefsen,     Modo
Ville Lajunen,     Metallurg Magnitorsk
Jack Connolly,     Univ. of Minnesota-Duluth
Martin Röymark,     Timrå

Ut:
Hannes Hyvönen, Robin Sterner, Martin Sevc, Jonas Frögren, Kristofer Berglund, Christopher Nihlstorp, Stefan Meyer.

”Torpet” är ersatt av en minst lika bra målvakt. Backarna är alla av hög klass där Tollefsen får ta över polisrollen efter Frögren. Lee och Connolly har imponerat hittills och verkar vara lyckade signings. Med andra ord så har de ett slagkraftigt lag även iår.

Zug blev överkörda av Frölunda igår och lär inte få det lätt idag heller. Man har från förra säsongen tappat kanske sina två bästa spelare, Esa Pirnes till AIK och Damin Brunner till Detroit. Dessutom har de inte ersatt dem med något. Svensk hockey ligger ett snäpp före Schweizisk fortfarnde och det ska vara stor skillnad här. Färjestad spelar på hemmaplan och fick alltså ta det lugnt efter match igår och åka hem till respektive familj, medans Zug ska åka buss från Göteborg. Visst, splare på den här nivån är självklart vana med sånt här, men inget snack om att FBK har haft ett bättre upplägg till just den här matchen. Färjestad saknar  förmodligen Christian Berglund idag med, men han ersatts troligen av junioren Max Görtz. Båda lagens andramålvakter väntas få chansen då Salak och Jussi Markanen stod igår. Zug väntas alltså ställa en ung kille som stod i schweiziska andraligan förra säsongen. Det här ska Färjestad greja.

Följ oss gärna på twitter @spelaspelse & @HedenskogH

Lycka till!

/Heden