Färjestad går in i näst sista omgången med en enda uppgift. Det är att ösa in mål och gå för segrarna i dom två sista omgångarna för att ha en liten chans att kunna nå avancemang.

  • Match: Färjestad – Vålerenga
  • Serie: CHL
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 1,86 @ Comeon
  • Insats: 5/5 units 
  • Spelstopp: 23/9, 20.05

Färjestad inledde Champions Hockey League på sämsta tänkbara sätt. Genom att förlora mot Vienna Capitals på bortaplan med 4-1. Men det följdes upp genom att slå Zurich i båda returmötena med 3-2 efter förlängning på bortaplan och med en 4-3 även där efter förlängning på hemmaplan.
Med dessa två segrar så var förväntningarna stora att laget även skulle få revansch på Vienna Capitals på hemmaplan. Men efter en ganska dålig genomförd match så förlorade Färjestad med 2-1 efter straffar och därmed var chansen att vinna gruppen borta.

Med fem poäng på fyra matcher så är Färjestad sex poäng bakom ettan Vienna Capitals och tre bakom tvåan Zurich. Då båda dessa lag möter varandra i dubbla matcher så kommer Vienna Capitals behöva vinna minst en match för att ge Färjestad en teoretisk chans att kunna nå slutspel som en av dom fem bästa grupptvåorna.

Färjestad har inlett den inhemska ligan SHL på ett blandat vis. Med seger i premiären så följdes det upp med två raka förluster på hemmaplan. Men vann en psykiskt viktig match senast mot Växjö efter att ha hämtat upp 1-3 till 3-3 på mindre än trettio sekunder med mindre än tre minuter kvar av matchen och sedan avgöra i straffläggningen.
Det leder till att Färjestad ligger på en nionde plats i SHL.

FärjestadVålerenga

Vålerenga från Norge har inte riktigt imponerat i denna nystartade turnering. Med noll poäng och och en målskillnad på 5-11 så har chanserna till avancemang varit borta ett längre tag.
Vålerenga inledde båda bortamatcherna med att förlora med 4-1 mot Zurich och 2-1 mot Vienna Capitals.
I returmötena på hemmaplan så stred laget tappert mot båda lagen. Med ett oavgjort resultat inför den tredje perioden i båda matcherna så förlorade trots det hemmalaget med 1-2 mot Vienna Capitals och 2-3 mot Zurich.

Vålerenga har även startat den inhemska ligan tungt. Med fyra spelade matcher så har det bara blivit seger i en match. Nu senast förlorade laget stort mot Sparta Sarpsborg med 6-1 på bortaplan och dom norska mesta mästarna Vålerenga ligger näst sist i tabellen.

Historia:
I European Trophy 2010 så möttes Vålerenga – Färjestad en gång. Den matchen vann Färjestad med 7-2.

Färjestad har bara en chans att nå avancemang.
Det är att vinna stort och inte bara stort det ska även göras en hel del mål. Men jag väljer att inte chansa med något handikappspel utan jag väljer överspelet 5,5 mål.
Det är för att Färjestad inte har imponerat avsevärt på hemmaplan under säsongen och än mindre i försvarsspelet. Med nio insläppta mål på två hemmamatcher i SHL och fem i CHL på lika många matcher så snittar Färjestad 3,5 mål bakåt per match.
Nu möter trots allt Färjestad ett klart sämre lag än vad laget tidigare har mött under turneringen. Men Vålerenga har stridit tappert och jag tror att  om Färjestad ska ösa in mål så är det full fart framåt och hoppas på håll tätt bakåt.
Men norska lag kan göra mål och jag tror knappast Färjestad kommer nolla Vålerenga och bortalaget ser mer än gärna till att Färjestad missar avancemang.
Överspelet spelas av tre orsaker:
1. Färjestad måste framåt och laget måste göra MINST fyra fem mål. Det kommer leda till att Vålerenga kommer att få kontringsmöjligheter.
2. Färjestad har en stark offensiv uppsättning med Klepis, Gulas, Hilding mfl.
3. Norska lag är inte kända för sitt defensiva spel och Vålerenga har läckt en hel del i dom senaste matcherna.

Det leder till att jag väljer att spela över 5,5 mål till 1,86 hos Comeon.