Dags för elitseriehockey ikväll när Timrå beger sig till Karlstad för att möte Färjestad. Timrå har två raka vinster med sig i bagaget (en efter straffar), men även Färjestad har en bra formkurva och får tillbaka en viktig pjäs i dagens match. Jag tycker mig ha lösningen här!

  • Match: Färjestad – Timrå
  • Spel: Färjestad
  • Odds: 1.65
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 19.00 01/12

Analys:

Färjestad tog senast en riktigt stark vinst nere i Göteborg, där man slog tillbaka Frölunda med hela 4-1. Segern var rättvis och enligt ass. tränare Leif Carlsson har man inte spelat bättre hockey än just nu denna säsong. Matchen innan fick man stryk mot Brynäs efter straffar, men även där var man det bättre laget sett till hela matchen. Kapten Rickard Wallin har kommit igång med målproduktionen igen och har sett bra ut på slutet, och det är väldigt viktigt för Färjestad om man ska återfinnas i årets slutspel.

Till kvällens match får Färjestad tillbaka viktiga Hannes Hyvönen, som missat tre veckors hockey pga en skada. Han delar lagets skytteliga på sex fullträffar, och hans ”bössa” är en av dom bättre i ligan.

Timrå har även dom en hyfsad form, där man näst senast slog tillbaka Linköping på hemmais med 5-3. Nu är Linköping inne i en väldigt dålig trend, så den vinsten drar jag inte allt för stora växlar på. Senaste matchen lyckades man vinna mot Luleå på bortais efter straffar, dock ska man tacka målvakt Jocke Lundström för den segern, för man var utspelade i långa stunder i den matchen. Jocke Lundström i sin tur ska tacka sin målställning, där det klinga till två gånger om i matchen. Luleå hade även två puckar som dansade på mållinjen, och med normal utdelning hade Timrå fått vända hem med noll poäng. Skotten i matchen slutade 41-17 till Luleås favör.

I Timrå saknas Pierre Hedin och Johan Andersson sedan tidigare. Även den andra Johan Andersson i laget missar kvällens drabbning.

Färjestad toppar hela elitseriens formtabell sedan 14 matcher tillbaka, där man lyckats vinna 9 matcher, kryssat 2 och endast har 3 förluster. Efter en trevande inledning har man alltså kommit igång rejält, och här ska man bara slå tillbaka tabelljumbon Timrå.

För den våghalsiga som vill ha ett högre odds skulle jag rekommendera -1,5 på Färjestad till 2.20 (bet365), men jag väljer att spela rak etta här och istället lägga till ett par units.

/e@sy