Femte matchen mellan de bägge lagen i SM-finalen, och Färjestad har nu skaffat sig matchboll, då vinsten i förlängning senast gav dem 3-1 i matcher. Jag har hittat ett spelbart odds som är värt en peng. Häng med!

Match: Färjestads BK – Skellefteå AIK
Tips: 1:a (-1,5)
Odds: 2,30 @ Betsafe
Insats: 6/10 units
Spelstopp: 2011-04-14 19:00

Motivering:

Färjestad har nu alltså chansen att ta hem guldet, på hemmaplan, inför alla sina supportrar. Jag litar på att LLA kommer att koka i afton!

På hemmaplan har Färjestad spelat ut Skellefteå fullkomligt i de två tidigare matcherna i finalen, och gjort 5 mål bägge matcherna. Man har en bredd som nog inget lag i Elitserien kan matcha, då man har en rad spelare som kan producera offensivt, och dessa bildar tillsammans fyra högt kvalitativa kedjor. Man har dessutom stabila backar som besitter det så viktiga passningsspelet och kylan i egen zon. Senast visade även Nihlstorp varför han ska vara förstemålvakt, då han på egen hand höll kvar Färjestad i matchen. Man har alltså spetskompetens på samtliga lagdelar.

Skellefteå har haft det svårt i finalserien mot Färjestad. Bortaplan har dessutom varit deras akilles-häl genom hela slutspelet, det vågar jag påstå. Man agerar passivt och står inte upp på samma sätt som på hemmaplan. Detta leder till att man långa stunder blir rejält tillbaka-pressade, vilket dels leder till att man släpper in en del puckar, men också att man själva inte alltid orkar ta chansen att anfalla när den väl ges. Dessutom anser jag att Hadelöv inte riktigt agerat helt stabilt, och det är alltid jobbigt som försvarande lag att inte riktigt kunna lita fullt ut på sin målvakt.

Jag tror att Färjestad tar hem det här i afton, och det med bravur. Oddset är för bra för att inte testa en slant på. Jag tror på 4-1 eller 5-2 till Färjestad.

God spellycka,
/Blixt