Den fyrtionionde omgången ska fullbordas under onsdagskvällen. Slutspelsjagande Färjestad möter kvalundvikande Rögle. Bortalaget behöver bara ta tre poäng av dom tolv som återstår för att säkra nytt kontrakt efter att Modo förlorade igår. Är det något som gör att laget blir en aning avslappnat mot ett hemmalag som inte har råd att inte ta tre poäng!

  • MatchFärjestad – Rögle
  • Liga: SHL
  • Speltips: Färjestad -1,5 mål
  • Odds: 2,00 @ William Hill
  • Insats: 2.5/5 units 
  • Spelstopp: 2/3, 19,00

Färjestad tog en mycket fin skalp uppe i Skellefteå i den förra omgången när laget vann med 3-2 efter straffar. En ack så viktig seger för laget då spelet inte har sett alltför bedårande ut den sista tiden. Segern var trots det Färjestads tredje av dom fem senast möjliga.
I och med dessa två poäng behåller Färjestad sjätteplatsen i tabellen. Men det är otroligt jämt och Färjestad ligger på sjätte plats med samma poängantal som sjuan Växjö och det är upp till femman Djurgården två poäng. Färjestads fördel är att laget har en match mindre spelad.

Hemma i Löfbergs Arena har spelet blivit bättre och bättre desto längre säsongen har gått. Det blev seger i den förra hemmamatchen mot Karlskrona med 4-2. Segern bröt en förlustrad på två hemmamatcher i hemmaborgen och laget tog sin tredje seger av dom fem senaste hemmamatcherna.
I poängantal har Färjestad mäktat ihop fyrtiotre poäng på hemmaplan. Det gör att Färjestad är seriens nionde bästa hemmalag efter tjugofyra hemmamatcher.

Färjestad kommer till spel utan:
J. Holös
J. Eriksson Ek

farjestad_200 V.S rogle_200

Ja nu är nytt kontrakt för Rögle oerhört nära. Detta då Modo förlorade igår och har bara nio poäng kvar att spela för medan Rögle har tolv poäng och ligger sju pinnar före. Detta trots att laget nu har två raka förluster efter två raka nederlag mot Växjö.
Trots det hamnar alltså Rögle på en tolfte plats i tabellen med femtiotre inspelade poäng efter fyrtioåtta omgångar. Laget har som sagt sju poäng ner till Modo och fyra upp till elvan Malmö.

Det är inte på grund av Skånelagets bortaspel som nytt kontrakt ser ut att ordnas. Rögle har bara mäktat med att vinna sju av tjugofyra bortamatcher. Poängantalet har inte blivit speciellt imponerande med totala tjugotvå stycken. Det gör laget till seriens tolfte bästa bortalag.
Formen på bortais är annars helt okey. Rögle har tre segrar av sina fem senaste bortamatcher, men förlorade med 4-3 efter straffar mot Växjö i lagets förra bortamatch.

Säsongens fjärde och sista möte.
Färjestad har tidigare under säsongen haft det tämligen lätt mot Rögle. Laget har vunnit samtliga tre tidigare möten och har en målskillnad på 10-4 och har tagit åtta av nio möjliga poäng.

21.01.16 SHL Färjestad Rögle 4 : 1
05.12.15 SHL Rögle Färjestad 2 : 4
24.10.15 SHL Rögle Färjestad 1 : 2
(1 : 1)

Desto mer att spela för Färjestad än för gästerna.
Färjestad har inte råd att förlora eller tappa poäng i någon av resterande fyra matcher. Laget möter Rögle hemma, Brynäs borta, hemma och slutligen Djurgården borta. Ska laget sluta topp sex kommer det att behövas minst nio poäng i dessa matcher. Och mot Rögle ska det bara bli seger.
Rögle har förvisso stått för några riktigt imponerande insatser på slutet och ska helt klart känna att laget har gjort en otroligt bra säsong i SHL. Slitet och mödan har nu nästintill säkrat nytt kontrakt och det räcker för laget att ta minst två poäng för att säkra kontraktet på egen hand. Däremot ser jag inte poängen komma mot Färjestad. Det på grund utav att Färjestad har trivts bra mot Rögle den här säsongen. Tre segrar av tre möjliga och Karlstadsklubben har vägt för tungt i samtliga möten.
Dessutom har Färjestad fått igång hemmaspelet. Det har sett bättre och bättre ut desto längre säsongen har gått och spelet som laget visade upp mot Skellefteå senast var mäkta imponerande. (på bortaplan i och för sig) Där visade Färjestad vilken kaliber som finns i laget och lagkaptenens Magnus Nygren sågning och utskällning av laget ser ut att ha gjort resultat.
Nu står vi här i omgång fyrtionio och Färjestad jagar topp sex och måste vinna. Medan Rögle kan ta det lite avslappnat och har vetskapen att laget har råd att förlora.
Med ett nästan skadefritt hemmalag i sin näst sista hemmamatch mot ett Rögle vars bortaspel inte rosar marknaden finns det bara en utväg.
Mitt spel blir en hemmaseger med minst två puckar till 2,00 hos William Hill.