Färjestad slutade på en sjunde placering i tabellen och får möta Brynäs i play-in för att kunna nå slutspelet som slutade på en tionde plats. Båda lagen avslutade på lite olika sätt och formen är kanske inte där den helst skulle ha varit. Frågan är om formen har någon som helst påverkan mellan lagen när dom möts för femte gången under ett slutspel på dom sju senaste säsongerna.

  • Match: Färjestad – Brynäs
  • Liga: SHL
  • Speltips: Över 4,5 mål
  • Odds: 1,88 @ ComeOn
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 7/3, 17.15

Färjestad inledde säsongen tungt och låg länge länge nere på kvalplats. Klubben agerade och rensade lite i truppen och tog in nya. Nya namn blev spelare som Anssi Salmela och Toni Rajala. Två spelare som verkligen har lyckats i Karlstad och har visat hittills att dom är värda sin lön.
Den åtgärden var en stor anledning till att Färjestad till slut slutade på en sjunde plats i tabellen med åttiotre poäng efter femtiofem omgångar.
På dessa matcher fixade Färjestad en målskillnad på 128-135. Det gav ett snitt på 4,78 mål per match.

Hemma i Karlstad och inne i Löfbergs Arena har spelet inte varit lika stabilt som det i regel brukar vara i hemmaborgen. Färjestad vann tretton av sina hemmamatcher och förlorade fjorton. Det resulterade i totalt fyrtiotvå poäng och blev SHL’s nionde bästa hemmalag.
Publiken i arenan fick totalt se hundrafyrtiotvå mål. Det gav ett snitt på 5,29 mål per match.
Av Färjestad’s tjugosju hemmamatcher slutade sjutton matcher över 4,5 mål.

Färjestad kommer till spel utan Ole-Kristian Tollefsen och Joakim Hillding.

farjestad_200V.S brynas_200

Brynäs inledde säsongen starkt och låg med överraskande bra uppe i toppen. Men sen hände något och förlusterna duggade tätt och laget rasade neråt i tabellen. Droppen för klubbledningen blev när Skellefteå vann mot Brynäs i Gavlerinken med 2-7 och såg till att Tommy Jonsson fick sparken från Gävle-klubben. In kom Tomas Berglund och han lyckades få ordning på laget och säkra ett nytt kontrakt.
Laget stannade på sextioåtta poäng efter femtiofem omgångar och hamnade på en tionde plats.
På dessa matcher fick Brynäs en målskillnad på 132-159. Det gav ett snitt på 5,29 mål per match.

Bortaspelet var en riktig katastrof. Brynäs vann bara fyra bortamatcher av tjugosju. Laget landade på svaga tretton inspelade poäng på bortaplan och det var överlägset sämst i serien.
Något som var tämligen vanligt när Brynäs spelade på bortais var att matcherna blev målrika, framförallt i sitt egen målbur.
Av lagets tjugosju bortamatcher slutade sexton matcher över 4,5 mål. Brynäs fick en målskillnad på 43-87 på bortaplan och det gav ett målsnitt på 4,81 mål per match.

Brynäs kommer till spel utan:
Simon Bertilsson (osäker)
Alexander Lindgren
Sebastian Enterfeldt
Jörgen Sundqvist
Jesper Ollas
Niclas Andersén

Fem möten under grundserien.
Det slutade i tre segrar för Färjestad och två för Brynäs.

21.02.15SHLBrynäsFärjestad1 : 3
03.01.15SHLFärjestadBrynäs3 : 1
22.11.14SHLBrynäsFärjestad4 : 1
13.11.14SHLFärjestadBrynäs3 : 2
10.10.14SHLBrynäsFärjestad5 : 2

Lagens samtliga möten innehöll minst fyra mål och fyra av fem matcher vanns av hemmalaget.

Två lag som har en slutspelstradition mot varandra.
Det femte mötet under ett slutspel på dom sju senaste slutspelen. Till den största delen brukar det resultera i att Färjestad går segrande ur bataljerna. Färjestad har vunnit fyra av dessa fem möten och slog bland annat ut Brynäs under förra säsongens slutspel.
Det är ett möte med mycket känslor och mötena mellan lagen brukar vara målrika. Färjestad spelade den största delen av sina målrika matcher på hemmaplan och hade en mycket bättre utdelning i hemmaborgen. Medan Brynäs visade upp ett bedrövligt försvarsspel på bortais.
Det är två lag som har grymma offensiva spelare med spelare som Salmela, Åslund, Rajala, Scott, Sweatt och Rödin.
Lagen avslutade säsongen på ett sisådär sätt men nu är det slutspel och alla spelare är taggade på vad som komma skall.
Färjestad har lyft sitt anfallsspel när Rajala och Salmela kom till klubben och målskyttet har blivit betydligt hetare. Samtidigt som Brynäs har haft en god offensiv under hela säsongen men försvarsspelet har varit under större delen av säsongen under kritik.
Nu är det bara bäst av tre och den första matchen är otroligt viktig. Seger här och matchboll på måndag.
Jag spelar över 4,5 mål till 1,88 hos ComeOn.