Direkt avgörande match i Karlstad med matchstart 18:30. 1-1 i matcher och båda matcherna har gått till förlängning med snabba avgöranden. Lyckas Brynäs slå ut Färjestad och se till att Karlstad-laget missar slutspel för första gången på tjugoen år eller kommer Färjestad vinna?

  • Match: Färjestad – Brynäs
  • Liga: SHL
  • Speltips: Färjestad
  • Odds: 1,90 @ William Hill
  • Insats: 2,5/5 units
  • Spelstopp: 10/3, 18.30

Lika läge i matchserien och en direkt avgörande match ska spelas. Båda mötena kan vi summera som relativt likadana. I det första mötet tog Färjestad ledningen och hade både 1-0 och 2-1 men Brynäs kom snabbt igen och vände därefter på steken. Färjestad kvitterade och tog matchen till förlängning och där var Brynäs starkast och avgjorde redan efter dryga minuten.
I match två i Gävle började det likadant med en Färjestad ledning. Först 1-0 och sedan  2-1. Brynäs lyckades kvittera till 2-2 med dryga minuten kvar och tog matchen till förlängning. Där inledde Brynäs med ett powerplay och chanser fanns. Det skulle däremot bli Färjestad som skulle avgöra med ett slagskott från Anssi Salmela efter drygt sex minuter in i förlängningen.
Vi kan ta med oss att i match ett var Brynäs det bättre laget i det största slaget medan det var tvärtom i match nummer två.

I tabellen slutade Färjestad på en sjunde plats med åttiotre poäng, femton poäng före Brynäs som landade på den sista playoff-platsen, tia.
Över säsongen har Färjestad haft problem med spelet på hemmaplan, ordningen har börjat ordnat upp sig och det har bara blivit till det bättre.
Brynäs bortaspel var däremot en ren och skär katastrof tills sluttampen av säsongen. Endast fyra segrar på bortais under hela grundserien och inte alltför mycket att jubla över.

farjestad_200V.S brynas_200

Lagen möttes fem gånger under grundserien.
Lagens fyra första möten slutade med en hemmaseger. Därefter har det nu med åttondelsfinalerna inräknat slutat med tre raka bortavinster.

09.03.15SHLBrynäsFärjestad2 : 3
(2 : 2)
07.03.15SHLFärjestadBrynäs3 : 4
(3 : 3)
21.02.15SHLBrynäsFärjestad1 : 3
03.01.15SHLFärjestadBrynäs3 : 1
22.11.14SHLBrynäsFärjestad4 : 1
13.11.14SHLFärjestadBrynäs3 : 2
10.10.14SHLBrynäsFärjestad5 : 2

I Karlstad har Brynäs haft det tungt. Innan övertidssegern i den första matchen hade laget bara en seger på dom fem senaste bortamatcherna mot Färjestad.

Vinna eller försvinna.
Försvinner tror jag Brynäs kommer att göra. Det på grund av att matchen senast var Brynäs möjlighet att ta sig till kvartsfinal. Brynäs har det allmänt känt svårt mot Färjestad och lagets motståndare är inget drömmotstånd. Laget lyckades ta en seger i Karlstad, och nu måste det bli en andra raka.  Det kommer inte Brynäs troligen inte klara av.
Det för att Färjestad är Färjestad. Laget som alltid vaknar efter jul och är det lag som spelar som bäst när det börjar bli slutspel. (Ni minns väl förra säsongen)
Färjestad har skickat ut Brynäs i fyra av lagens fem senaste slutspelsbataljer och segern senast var otroligt tung och psykiskt viktigt. Nu har Färjestad ett rejält psykologiskt övertag i matchserien.
Karlstad-klubben har kommit till kvartsfinal i tjugoen raka säsonger och att få möjligheten att ta det till tjugotvå raka är ingen chans laget missar på.
Med ett något skadefritt Färjestad, osäkra kort är Tollefsen och Hillding medan Brynäs saknar massor utav tunga pjäser och lagets första kedja var inte märkvärdiga sist har Färjestad en klar fördel i spelarmaterialet. Och inte kommer vi få se en matchserie med bara bortasegrar i?
Mitt spel blir Färjestad som segrare till 1,90 hos William Hill.