Dags för semifinaler i SM-Slutspelet i ishockey, och uppstickaren AIK gästar idag favoriterna Färjestad. Jag har hittat ett spel som jag anser är bra, häng med!

Match: Färjestad – AIK
Tips: 1:a (-1,5)
Odds: 2,05 @ Bet365
Insats: 7/10 units
Spelstopp: 2011-03-22 19:00

Motivering:

AIK stod för en riktig praktskräll då man slog ut regerande mästarna HV71 efter 4-0 i matcher. Färjestad gick som väntat vidare mot Brynäs, den matchserien vann man med 4-1 totalt. Idag anser jag att det är mycket som talar för en hemmaseger för Färjestad, och oddset är verkligen tilltalande.

Färjestad är ett lag som alltid presterar bra i slutspelet. Man ses som favoriter till guldet, med all rätt anser jag. Man har ett bra lag, med både bredd och kvalitet, med namn som knappast behöver någon större presentation. Man har flera kedjor som presterar bra, och powerplay-spelet har man nu fått igång på allvar, och då det är ett viktigt moment i spelet så bör vikten av det kunna ha en avgörande faktor i afton. Det enda minuset idag för Färjestad är att Salak hittills har varit lite halvdarrig mellan stolparna, dock är Nihlstorp åter tillbaka från sin skada, och är en riktigt bra målvakt även han. AIK har inte vunnit mot Färjestad på hela TIO år, en viktig faktor då det mentala och traditionen är av stor vikt inom idrotten. Hemma är man riktigt bra, och dominerade långa stunder mot Brynäs. Jag tror att så blir fallet även idag…

AIK gick vidare, och det ska målvakten Viktor Fasth har MYCKET cred för. Han storspelade långa stunder, så som han gjorde stundtals i grundserien. Mot Färjestad har han dock haft det svårt, och sett över säsongens möten har han legat under 85 % totalt i räddningar, föga imponerande. Den mentala biten är som sagt viktig, och färjestad vet hur man ska göra för att få hål på honom!

Slutspel innebär dessutom alltid spel med tom bur i slutminuterna om man ligger under med uddamålet, ofta även med två puckar. Jag tror att Färjestad kommer att inleda den här matchserien med en hemmaseger, och på så sätt sätta ned foten och visa AIK att det här inte blir som mot HV71!

God spellycka,
/Blixt