Den 24:e spelomgången av svenska superligan kompletteras med ett möte i Dalarna när Falun tar emot Warberg ikväll. Falun vill säkra plats 2 i tabellen medan ett vilt floppande Warberg riskerar att missa slutspelet. Tycker faktiskt inte att det ena laget ska vara mycket mindre motiverat medan det andra laget har fått sina chanser. Jag går in med en mindre insats.

  • Match: Falun-Warberg
  • Spel: Falun
  • Odds: 1,85 @ Expekt
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 19.15 5/3

Till att börja med så skulle jag vilja beklaga att spelet publiceras så pass sent.

Falun har stått för en fantastisk grundserie, lagbygget har tagit form på allvar och man utmanar verkligen om SM-guldet. Man har 2-3 fungerande formantioner och längst fram står firma Enström/Carlström som vräker in poäng, etta respektive tvåa i SSL:s poängliga. Rasmus Enström har precis återkommit från en lårskada vilket är ett stort plus.

Warberg har spelare med hyfsade meritlistor men efter en svår inledning av seriespelet med mycket skador under försäsongen så har man inte lyckats lyfta. Man har haft en rad måstematcher under en längre tid men man har blandat och gett, samt förlorat mot lag som är svagare än vad dagens motstånd är. Senast fick man bara med sig en poäng hemma mot Caperiotäby som hade ett flertal avbräck.

Det tog en stund innan jag verkligen fattade att något inte stämmer med detta Warberg. Efter den senaste TV-matchen mot Täby sa en av spelarna så här till media: ”Jag tycker ändå att vår femma står upp riktigt bra, men de andra femmorna måste också göra något framåt”. Citatet var inte helt exakt, men något helt i den stilen. Inte det mest positiva man kan häva ur sig när man en del av ett lag.

Det finns även en intressant aspekt i det hela – förutom att Falun är det bättre laget. Och visst, Warberg behöver den här eventuella segern något mer då Falun har chansen att säkra fördelen av hemmaplan i en eventuell semifinal i de två återståenda matcherna. Men, man ska komma ihåg att Warberg har skickat ut Falun ur slutspelet 2 ggr under de senaste 3 säsongerna. Falunspelarna man pratar med nämner att dom är väldigt revanschsugna och att man gärna ger igen för det nu.

Warbergspelarna har under den senaste månaden visat att man inte riktigt klarar av att hantera pressen, så varför skulle man göra det nu? Och det på bortaplan där man har tagit minst poäng av samtliga SSL-lag.

Falun ställer upp en helt ordinarie trupp på banan. Warberg kommer till spel utan backen Adam Brobakken.

En Falu-seger under ordinarie matchtid spelas med en insats strax under medel.

/Puyol