Dagens speltips hämtas från Svenska Superligan, högstaserien i innebandy för herrar. Storvreta går på som tåget sedan VM-uppehållet, samtidigt som Falun har lite problem. Intressant spel, häng med!

Match: Falun – Storvreta
Tips: 2:a (-1,5)
Odds: 2,10 @ Betsafe
Insats: 7/10 units
Spelstopp: 2011 – 01 – 31 19:15

Motivering:

Något kortare sådan idag!

Falun har en bra form med endast en förlust sista sex matcherna, men däremot är resultaten något skrämmande med tanke på att man förväntas vara ett topplag. +8 i målskillnad under dessa, och då har man ändå mött Mullsjö, Balrog, Linköping och Helsingborg. Vinsten borta mot AIK med 5-4 var stark, den finns inget att säga om. Däremot, sist, att man förlorade borta mot Umeå City med 11-7, den är föga imponerande. Noterbart är att man gör extremt många av sina mål i powerplay, och det är enkelt mot lite sämre lag. Idag ställs man mot landslagsspelare, världsstjärnor, som Mika Kohonen, Stenberg, Holtz m.fl, dessutom en formtoppad Klintsten i Storvretas kasse. För övrigt har Falun tappat Mattsson nu den gångna veckan, ett tungt avbräck.

Storvreta kommer med en bra form. En förlust de senaste sex matcherna, resten är vinster.  Den förlusten kom hemma mot då formtoppade Warberg med uddamålet, inget att säga något om. Sedan dess har man slagit Täby, Mora, Dalen, Linköping och Sirius i ett derby. Målskillnaden +21 imponerar stort här, och talar sitt tydliga språk om att framför allt offensiven kommit igång i vanlig ordning. Idag kommer man att coacha på ett vinnande sätt, Kohonen’s kedja kommer ALLTID att matchas mot Enströms (falun) kedja. Lagens bästa kedjor mot varandra, och Storvreta har stort plus här. I övrigt har man hittat tre fungerande kedjor som alla fungerar fint!

Det här spelet känns riktigt bra, informationen kommer från en riktigt vass kontakt inom innebandyn, den är det bara att tacka för!

God spellycka!