Falu Kuriren står som värd i match 3 av denna semifinalsserie där Falun, med chans på att kvittera ut finalbiljetten, tar emot Pixbo. Hemmalaget har kopplat ett rejält grepp och övertag på motståndet och favoritskapet känns befogat även ikväll.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Superligan, Sverige
  • Match: Falun – Pixbo
  • Spel: Falun -1,5
  • Odds: 1,70 @ Ladbrokes
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 19.15

Falun har nu gått ifrån till 2-0 efter 7-3 (hemma) och 7-5 (borta) i den här serien och min kandidat till SM-guldet innan säsongen drog igång har nu skapat ett fantastiskt utgångsläge till att nå finalen. Pixbo, som var en outsider likt motståndet på förhand, lyckades gräva sig ur en tuff 5 matchers serie mot Warberg där avgörandet kom i en förlängning. Något svårare uppgift nu när man har en rejäl uppförsbacke framför sig mot ett motstånd som verkar ha läst in sig ganska bra.

Falun har saknat Ciya Hajo i de två inledande matcherna medan Pixbo har haft skadebekymmer på Martin Östlund och Henrik Quist.

Bortsett från resultaten, så har Falun haft ett rejält grepp om den här matchserien och motståndet rent spelmässigt. Det är två lag som främst har sina kvaliteter framåt där kvällens hemmalag är snäppet vassare, och när man dessutom har fått ordning på sitt försvarsspel så är man, med facit i hand så här långt, det bättre laget i överlag. Dalmasarnas offensiv trivs bra mot göteborgarna och man har nu gjort exakt 7 mål i 4 raka inbördes möten bara under den här säsongen och jag tror nog att man kan komma upp i det antalet även här nu när firman Enström/Carlström har gjort det man kan förvänta sig av dem. Pixbos främsta period i den här matchserien kom senast under ett 5 minuter långt power play. I spel 5-mot-5 har man förlorat med 13-4 så här långt, vilket säger en del om att Falun har haft hyfsad koll på läget i match 1 och 2.

Pixbos landslagsmän på backplats, Martin Östlund och Henrik Quist, har fått sparsamt med speltid pga skadekänningar. Östlund spelade endast i power play senast medan Quist slog upp sin skada i den första matchen. Tveksamheter kring deras status under tisdagkvällen. Två spelare som är väldigt säkra och bekväma med boll och vid uppspelen samtidigt som de är poängspelare, och att de inte är i topptrim påverkar laget negativt såväl framåt som bakåt.


Tillräckligt som talar för att Falun kommer stänga butiken redan ikväll, i mitt tycke. En insats strax över medel på den hemmalaget att vinna med minst två bollar. Övriga spelbolag har satt sin lina på -2,5. Matchen sänds i TV4sport.

/Puyol