Kvällens andra match i SSL spelas i Falun i något som bör vara ett möte med karaktären av toppen mot botten, regionerna som jag förväntar mig att respektive lag kommer tillhöra efter 26 spelade omgångar. Väljer dock bort handikappspelet då jag tror att båda lagen kan hjälpas åt någorlunda med det här istället.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Superligan, Sverige
  • Match: Falun – Mullsjö
  • Spel: Över 10,5 mål
  • Odds: 1,85 @ Expekt
  • Units: 4,5/10
  • Spelstopp: 19.00

Två lag som alltså förväntas befinna sig på helt olika positioner när vi ska summera den här säsongen, men där ambitionerna faktiskt inte skiljer sig alltför mycket. Det finns ett stort intresse i trakterna kring båda lagen, även om Falun har något mer att konkurrera med i området. Man har dock haft tid att bygga sitt lag ganska länge nu och har nu ett ruskigt slagkraftigt sådant. Mullsjö, med en väldigt låg snittålder, har ett talangfullt lag vilket gör att man per automatik kan förvänta sig några ojämna prestationer under säsongens gång.

Falun hade en svag inledning där uselt försvarsspel var stark orsak till det. Har dock hittat rätt spår nu via 3 raka segrar. Mullsjö har också haft en mindre trevlig inledning med skillnaden att man inte ser ut att ha hittat rätt någonstans i och med att man har förlorat 5 av 6 matcher. Jag trodde nog att man kunde vara lite bättre och det måste man nog vara också om man vill försvara sin plats i världens bästa innebandyliga.

Alexander Galante Carlström tillhör Faluns fruktade förstakedja

Mullsjö kommer, i vanlig ordning, ställa upp i en tight box framför det egna målet och satsa på sina omställningar. Något man har varit framgångsrikt på och som passar laget något bättre än att vara spelförande. Tror att man kommer försöka hålla sig till den planen, även i underläge, långt in i matchen då de bör vara medvetna om att de kan bli duktigt straffade om dom skulle lämna utgångspositionerna. I det stora hela tror jag dock inte att det kommer spela någon roll då Falun har ett antal stora poängspelare – ett antal fler än vad Mullsjö hade önskat sig.

Falun har alltså höjt sig sedan den tveksamma starten. Förstakedjan med Enström, Carlström och Rudd har växlat upp och samtliga av dessa aktörer befinner sig bland topp-5 i SSL:s poängliga så här långt – då har man dessutom spelare som Billy Nilsson, Jonas Svahn m.fl. i laget, och det här är spelare som i allra högsta grad kan bidra med att vi får se många mål i matcherna där detta Falun är inblandat. I samma veva skulle jag vilja sätta åtminstone ett frågetecken på försvarsspelet, som har sviktat inledningsvis, nu när det satsas mycket på dess offensiva vapen.

Om man ser till Mullsjös matcher så har 5 av 6 matcher landat på minst 11 mål den här säsongen. I de två senaste matcherna har man släppt in 8 och 9 mål mot lag som varken har några Enströms eller Carlströms.

____________________________________________________________

Känslan är att det kan öppna upp sig här och att lagen kan möta upp varandra bra. Hemmalaget är såklart en stor favorit till att bjuda på flest mål men tror ändå att bortalaget kan bidra lite de också. Spelar på att det blir minst 11 mål i matchen med dryga medelinsatsen.

/Puyol