Falu Kurinen Arena är spelplats när hemmalaget Falun fortsätter att jaga placeringarna i toppen medan gästande Jönköping krigar vidare under nedflyttningsstrecket. Testar ett överspel på ett offensivt skickligt lag som var helt brutalt senast – plockar man fram en ny uppvisning?

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Superligan, Sverige
  • Match: Falun – Jönköping
  • Spel: Falun över 7,5 mål
  • Odds: 1,85 @ Ladbrokes
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 19.00

Falun tog en viktig seger senast om man vill ha fördelen av hemmaplan i en eventuell semifinal i det kommande SM-slutspelet. Än mer välbehövligt att det var en vinst utanför Dalarna vilket man inte har varit bortskämda med under den pågående säsongen. Hemma i Falun är man fortfarande obesegrat. Jönköping har också lyckats sno åt sig värdefulla pinnar och det i tre raka matcher vilket innebär att man inte är hopplöst långt efter lagen strax ovanför nedflyttningsstrecket.

Falun ställer upp med samma matchtrupp som senast medan Jönköping välkomnar tillbaka Martin Ojaniemi på backplats efter en längre tids skada.

Rasmus Enström, Alexander Galante Carlström och Alexander Rudd. De här tre individerna är relativt obehagliga att ha att göra med – iallafall om man är back i den här ligan och inte spelar för Falun. Dessa herrar toppar SSL:s poängliga där man har stått för mer än hälften av lagets mål, trots att de har ett antal vassa poängspelare bakom sig i laget vilket säger en hel del om hur pass skickligt och sylvasst den här trion är tillsammans. I söndags spelade vi på Falun att göra över 6,5 mål på Caperiotäby – då hängde man 13 och Carlström stod för 8 (!) mål på egen hand. Tror inte att han upprepar den bedriften ikväll, lär dock inte behövas om man ska komma över linan den här gången.

Jönköping har alltså hämtat in några poäng nu på slutet, men det mot någorlunda lämpligt motstånd med förutsättningarna därtill. Den här uppgiften är betydligt tuffare och jag har svårt att se hur man ska undvika att sättas under press annat än i kortare perioder. Man har inte heller något större målvaktsspel att falla tillbaka på och här kommer det behövas några svåra räddningar.

Det som skulle tala emot är ifall spelarna i hemmalaget börjar envisas med att slå någon passning för mycket samt underskattning, annars skulle jag inte bli förvånad om man kom upp i tvåsiffrigt, det är iallafall min bedömning efter att ha sett båda lagen relativt nyligen.

Falun gjorde 11 mål nere i Jönköping när lagen möttes senast. Mot de övriga topp 3-lagen släppte man in 9 (Pixbo) samt 8 (Storvreta) mål. Även dem matcherna spelade JIK på sin hemmaplan.


Gästerna kommer kriga, men jag tror inte att det räcker. Överspelet spelas ytterligare en gång på Falun, hemmalaget att göra minst 8 mål i matchen.

Sidospel, en dubbel som går att spela via Bet365 där det är tillåtet att kombinera handikapp med över/under från samma match:
Falun -3,5 2,00 & Över 11,5 mål 1,85 (=3,70) 1/10 units