Ett formstarkt toppmöte i Falu Kuriren när tvåan och trean i tabellen ska göra upp om viktiga poäng i jakten på så bra placeringar som möjligt för att på så sätt få med sig fördelen av hemmaplan i eventuella kvarts- och semifinaler i slutspelet. För att då komma till saken, hur jag än vänder och vrider på det, så kan jag inte låta bli att spela på det här överoddset.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Superligan, Sverige
  • Match: Falun – Dalen
  • Spel: Dalen
  • Odds: 5,50 @ Bet365
  • Units: 2/10
  • Spelstopp: 19.00

Falun rekommenderas som mästare i ett långtidsspel innan säsongen drog igång till 7 ggr insatsen och man har spelat som en potentiell sådan så här långt. Man har klass på ett flertal positioner och jag vill fortfarande hålla laget som den främsta utmanaren till Storvreta om guldet. Framförallt så har man en extremt vass förstakedja där hela trion toppar poängligan. Om hemmalaget har gjort det man kan förvänta sig av dem så har det varit tvärtom för Dalens del, och det på ett högst positivt sätt. Trots att man tappade ett antal vassa lirare inför säsongen så har man gjort det riktigt bra som är med så här högt upp i tabellen. Man har inte lika många spelare som sticker ut rent individuellt att jämföra med motståndet, men man visar återigen att man har ett riktigt starkt kollektiv.

Hos Falun är landslagsmeriterade kaptenen Erik Björk och Johannes Larsson tveksamma till spel då det har varit lite sjukdomar i laget. Dalen hade ett flertal spelare borta i vinstmatchen mot Helsingborg senast men förväntas få med de flesta med på bussen ner till Dalarna.

Rent spontant skulle jag plocka Falun som vinnare av det här mötet majoriteten av dagarna i veckan. Man är formstarkt med 5 raka segrar samtidigt som man är obesegrat på hemmaplan och spelare för spelare är man det bättre laget, absolut. Det här oddset sticker dock ut så till den grad (Betson/Betsafe ger 3,90 vilket jag ser som en mer korrekt bedömning) att jag känner att det måste testas i det här läget.

Dalen har, likt motståndarna, 5 raka segrar i bagaget och man ligger endast en ynka poäng efter i tabellen. Några tecken på att det inte ska skilja så extremt mycket (att man endast ska ha 18 procents segerchans) mellan de båda lagen i nuläget. Man har ett hyfsat test framför sig i motståndarnas förstakedja, men samtidigt så är man ett sådant typ av lag som kan gneta tillräckligt hårt för att göra det här till en jämn match om man kommer in i den på rätt sätt.


Oddset på bortalaget är något för högt i det här fallet. Ger det ett försök med en liten insats.

Spelar även:
Dalen +2,5  1,85 (Bet365) 2,5/10 units
Dalen över 4,5 mål 1,70 (Ladbrokes) 2,5/10 units

/Puyol