Falu Kuriren står som spelplats i denna tredje kvartsfinalsomgång. Titelaspiranten Falun gästas av huvudstadslaget Caperio/Täby där hemmalaget återigen får ses som favoriter. Tror dock att även det här mötet kan bli väldigt jämnt och då är det ett spel som tilltalar i nuläget.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Superligan, Sverige
  • Match: Falun – Caperiotäby
  • Spel: Caperiotäby
  • Odds: 4,50 @ Bet365
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 19.00

Två lag med skilda förutsättningar och olika ambitioner när grundserien väl drog igång. Falun, som rekommenderades i ett långtidsspel på SM-guldet till 7 ggr insatsen, har byggt sitt lag under en lång period och satsade vidare inför den här säsongen. Man har ett väldigt slagkraftigt lag där man inte kan annat än att imponeras av dess anfallsspel med några fantastiska individualister. Caperiotäby har kommit i skymundan och bort från favoritstämpeln som man hade på sig i 2-3 säsonger i följd efter att ha tappat huvudtränaren samt en hel med femma med kompetenta namn. Till det så har man haft stora skadebekymmer under säsongens gång, och att man lyckades knipa den sista slutspelsplatsen var en kombination av bragd samt ytterst välförtjänt.

Falun kommer till spel med ordinarie trupp. Caperiotäby saknar backen Filip Urwäder sedan tidigare.

2007 tog sig detta Caperiotäby, som rejäla underdogs, till final under sensationella former och det efter att ha skickat ut två av de största förhandsfavoriterna till guldet. Årets upplaga av Täby-lag är, i sin helhet, inte fullt så bra som motståndarlaget i längden, men fortfarande inget lag som går att räkna bort. Det finns ett flertal matchvinnare där Rickie Hyvärinen och Micke Karlsson är två hyfsade jokrar, skadefria lagom till slutspelet.

Falun har ett väldigt offensivt balanserat lag med landets vassaste förstakedja. Man har fantastiska kvaliteter, men utan boll är man sårbart och delar av försvarsspelet har varit ett frågetecken från start. Något motståndaren kunde och borde ha utnyttjat bättre senast. I överlag tycker jag inte att man har klivit in i det här slutspelet på sin absoluta topp.

Jag tror att Täby lärde sig väldigt mycket av de två matcherna lagen hade i grundserien, där man har skurit ner produktionen från Enström/Carlström (Falun, båda snittade nästintill 3p/match i grundserien) så här långt. När bortalaget går på två femmor så kan man mäta sig även med det här motståndet. Sätter man sitt försvarsspel så kommer det här bli en jämn batalj likt match 1 och 2 – och i sådana fall kommer 4,50 inte vara lika långt borta. Efter att ha sett de två inledande matcherna så tror jag att Falun kan vara en favorit i fara.


Oddset på bortalaget synas med en insats under medel. Caperiotäby spelas som segrare under ordinarie speltid.

/Puyol