Den fjärde omgången av svenska superligan rullar vidare denna söndag med ett antal matcher. För egen del så fastnar jag främst för två objekt och vi inleder med det som ska utspela sig i Falu Kuriren där jag tar klar ställning för det ena laget när motståndarna har lite skadebekymmer.

  • Match: Falun – Caperiotäby
  • Spel: Falun
  • Odds: 1,50 @ Nordicbet
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 16.00

Falun fick mitt tips som guldkandidat innan seriespelet drog igång men inledningen har varit något knackig. Visserligen så har man bjudits på tufft motstånd med Linköping och Warberg borta samt Pixbo på spelschemat, men en poäng efter 3 matcher är fortfarande en klar missräkning. Framförallt så har försvarsspelet sviktat rejält, således ett samtalsämne på träningarna och något man kommer slipa på inom kort, vilket jag är övertygad om.

Dalmasarna har fortsatt sin satsning inför den här säsongen och man har en ruggigt stark trupp. En av de bästa i SSL, utan tvekan, och man kommer stiga i tabellen så småningom. Idag möter man sin motsats, ur vissa aspekter.

Täby har öppnat relativt starkt med 2 vinster på 3 matcher. Spelschemat har däremot varit något lättare då segrarna har kommit via hemmamatcherna mot Mullsjö och Helsingborg vilket gör att jag fortfarande inte är övertygad. Målvakten Daniel Ramsin har varit lagets bästa spelare så här långt i ett lag som, tillskillnad från Falun, inte alls besitter samma anfallskraft och bredd som ifjol efter att ha tappat ett par tongivande spelare utan att värva in något märkvärdigt bortsett från hemvändaren Filip Urwäder på backplats. Förutsättningarna inför dagens bussresa norrut kunde också ha varit något bättre.

Vi kommer inte få se Falun i detta gräsliga, rosa bortaställ idag…

Medan Falun kommer till spel med en så gott som skadefri trupp så får Täby klara sig utan ledarfigurer som Rickie Hyvärinen och tidigare nämnde Filip Urwäder. Även ett stort frågetecken på Patrik Hagberg som leder lagets interna poängliga. Riktigt tunga avbräck för bortalagets del som kommer bli kännbara denna söndag, då det ska nämnas att man fick problem mot ett div.1-lag i DM tidigare under veckan med liknande frånvaron.

Jag förväntar mig att Falun, som kan ställa upp med minst två slagkraftiga femmor och ytterligare en stark kedja, kommer ha ett bra övertag på de svagare länkarna hos motståndet och vinna matchen därifrån. Man har även större poängspelare i bl.a. duon Enström/Carlström som har bjudit Täby på duktiga resor förr.

De båda lagens inledningar, till trots, i grunden är Falun det vassare laget och möjligheterna till säsongens första seger får ses som väldigt stora. Hemmalaget kunde och borde stå som större favoriter och spelas därefter, 1,50 är fullt godkänt.

/Puyol