Så gott som full omgång med 6 matcher i den svenska superligan denna söndag. Inleder med mitt främsta kort av de objekten som har valts ut där Falun och AIK ska göra upp om poängen. Här ska favoritskapet vara större och jag tycker nog att man borde lösa den här linan.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Superligan, Sverige
  • Match: Falun – AIK
  • Spel: Falun -1,5
  • Odds: 1,85 @ Unibet
  • Units: 7,5/10
  • Spelstopp: 16.00

Med endast 4 omgångar kvar får Falun sikta in sig på positionen man sitter på i nuläget då man har 5 poäng upp till serieledarna. Man har nog sin främsta period under säsongen just i detta nu där de flesta detaljerna börjar sätta sig såväl offensivt som defensivt och jag vill fortfarande hålla dalmasarna som Storvretas främsta hot till SM-guldet. AIK kan nog också ha tagit sig till sin topp under pågående säsong med skillnaden att man är utanför den sista slutspelsplatsen med en poängs marginal. Det ser dock betydligt bättre ut i nuläget än vad det gjorde för någon månad sedan då man hade närmre till nedflyttningsstriden.

Falun kommer till spel utan landslagsbacken Johannes Larsson som är avstängd sedan tidigare. AIK ställer upp med ordinarie trupp.

Jag är väldigt oförstående till det höga oddset på hemmalaget. För någon vecka sedan stod man i 1,30-1,40 hemma mot Dalen som är bättre än dagens motståndare. AIK krigar för en slutspelsplats och lär vara mer än motiverat, men man ska komma ihåg att den här matchen är minst lika viktig för Falun.

Falun har, trots bortaförlusten senast i seriefinalen mot Storvreta, växlat upp och hittat rytmen efter en något försiktig inledning. 6 raka segrar hade man innan dess där man gjorde 52 mål, mycket tack vare seriens främsta förstakedja som har hyfsad potential att bli en otrevlig upplevelse även för dagens motstånd. Ytterligare en viktig match för dalmasarna i jakten på en topp-2 placering och därmed fördel av hemmaplan i kvarts- samt eventuell semifinalsserie. Man har vunnit 9 av 11 hemma i Falu Kuriren med minst två mål under pågående säsong.

AIK lever också väldigt mycket på sin förstakedja med skillnaden att det inte är någon större klass på uppställningen bakom dem, och jag har ytterst svårt att se övriga lagdelar spela plus mot dagens motstånd. Man må vara formstarkt om man ser till resultaten, men lagets 6 senaste segrar har kommit till på hemmaplan och endast 25 procent av poängen under pågående säsong har hämtats in utanför Solnahallen. Noterbart att ”Gnaget” fortfarande inte har tagit poäng borta mot något av lagen bland topp-8.


Jag har något högre tankar om hemmalaget i den här matchen och under en normal dag ska Falun vinna den här matchen med minst två bollar, och det till ett odds som är något högre än det jag hade förväntat mig. Spelas med en insats över medel av den anledning.

/Puyol