Hockeyettan har snart spelat av första halvan och efter jul går man in i allettan och allt vad det är. Många lag är redan klara och vissa kommer bli klara under de sista omgångarna. Idag ska jag titta lite på derbyt mellan Falu och Hedemora.

  • Match: Falu – Hedemora
  • Serie: Division 1C
  • Speltips: Falu -1.5
  • Odds: 1.64 @ Unibet
  • Insats: 5/10
  • Spelstopp: 2/12, 16.00

Falu säkrar allettanplats vid vinst ikväll mot ett relativt svagt Hedemora. Man är i praktiken redan klara med 8 poäng ner till femteplatsen, men vid en förlust idag kan allt hända då man har ett ganska tufft schema kvar. Falu besitter förmodligen seriens vassaste förstafemma med framförallt Anders Lövdahl och Fredrik Näslund. De två är inblandade i det mesta i Falu och de är alldeles för bra för C-serien. Efter att bottennappet mot Enköping hemma för 5 omgångar sen så har man stänkt in 26 mål och tagit 12 poäng av 12 möjliga. För två maatcher sen fick dom även in ett riktigt bra nyförvärv inför allettan i Mikael Simons. Mikael startade säsongen i rivalen Borlänge och sedan han lämnade klubben så har Borlänge varit i en större kris. Nu beror säkert inte allt på Mikael Simons när det gäller Borlänge, men det underlättar absolut inte att han lämnade mitt under säsong. Nu är han alltså i Falu och har gjort 2 poäng på 2 matcher hittills. Han lär spetsa till Falus redan vassa offensiv ytterliggare. Blir inte förvånad om han gör minst 2 pinnar i eftermiddag också. Falu har vunnit Båda mötena den här säsongen med 5-1. De ska vinna idag också, utan större problem.

Hedemora har gjort en klart godkänd säsong såhär långt med tanke på hur många spelare man tappat inför säsongen. Man ligger på åttonde plats i serien, men då har man bara lag som Valbo och IFK Ore efter sig, och det är inga lag av division 1 klass. Man har dock ganska god form och har faktiskt två raka vinster, men de har kommit mot Borlänge och just Valbo. De har en ganska vass förstafemma med kapten Petter Mattsson i spetsen, men den är inte i närheten av Falus två förstafemmor. Att komma upp till Lugnets idrottsanläggning en söndageftermiddag utan att ha nåt att spela för mot ett lag som vill säkra sin plats i allettan är ingen lätt uppgift. De lär få åka idag om de ska få några poäng med sig, vilket jag inte tror alls på.

Jag ogillar egentligen att spela handikapp, och ni som vill kan säkert använda den raka ettan som virke till nånting för den ska bara gå in. Idag kommer jag dock att välja att spela handikapp 1.5 på Falu hos Unibet till 1.64. Det är klart godkänt och Falu är ett såpass mycket bättre lag än Hedemora att detta ska de lösa. Det blir mycket mål i C-serien och då slutar det oftast inte med uddamålsseger. Ska vi säga 7-3 till hemmalaget?

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden