Surt med Almtunareken inte gick som den skulle trots att Almtuna spelade ut Västerås och endast släppte till 9 skott under hela matchen emot sig. Ändå får man styrk med 2-1. Jag fortsätter nu med lite tankar om division 1 matcherna och i de första omgångarna håller vi ner insatserna litegrann. Undantag för dubbeln med Vimmerby+Västervik som blir ett maxspel. Finns även ett speltips ute om detta här på spelaspel.se.

Falu har hemmapremiär i Lugnets ishall mot Enköping som på senare år tappar lite slagkraft. Klarar de av att hantera ett spelskickligt Falu?

  • Match: Falu – Enköping
  • Serie: Division 1C
  • Speltips: Falu
  • Odds: 1.65 @ Unibet
  • Insats:4/10 units
  • Spelstopp: 16/9, 16.00

Falu kommer precis som förra året vara ett topplag, fast iår känns laget något starkare än förra årets upplaga. Man har inte gjort några märkvärdiga tapp på spelarfronten samtidigt som man fått in flertalet goda poängmakare. Rasmus Sandström har hämtats in från Helsingborg och kommer bli en stor tillgång i den relativt svaga C-serien. Två killar från Borlänge som heter Dennis Ors och Anton Östman som båda två var i toppen av Borlänges poängliga. Man har fått behålla Stefan Wennerström, Fredrik Näslund och kapten Anders Lövdahl. Jonathan Lindroth som spelade tillsammans med Näslund och Lövdahl förra säsongen och gjorde succé är dock tyvärr inte kvar. Men det finns folk i Falu som kan kliva fram istället för honom. Falu ska ha en bra chans för tre poäng i premiären. Falu ska komma med fullt lag om tränaren ej mörkar något.

Enköping har haft en turbulent försäsong med en del skador, spelare som inte skrivit på osv. Nu tycks de dock ha fått saker och ting hyfsat under kontroll. Man har tappat viktiga spelare som Niklas Ekberg och backen Richard Eriksson. Dessa är inte ersatta. Till matchen mot Falu saknar man förstemålvakten Ola Nilsson och kommer istället ställa Jacob Redin Wallstedt som är född 1994. Jag har aldrig sett killen, men han ska tydligen vara talangfull. Dock inte lika ”talangfull” än som Ola Nilsson är och detta är givetvis ett avbräck att få ställa en ung och orutinerad målvakt  i premiären borta mot ett av seriens bästa lag. Niclas Levein har varit sjuk, men ska förmodligen spela imorgon.

Det är även svårt att jämföra hemma- och bortastatistik såhär tidigt på säsongen. Vissa lag vet man är hemmastarka respektive bortasvaga. Falu brukar vara starka hemma och Enköping var förra året kassa på bortaplan. Falu IF hemma på Lugnet slå Enköping som dessutom kommer med sin andremålvakt i kassen. Jag hade spelat Falu oavsett om Ola eller Jacob står. Nu står som sagt den sistnämnda. Unibet är just nu högst med sin 1.65 på den raka ettan.

Lycka till och följ oss på twitter @spelaspelse och mig @HedenskogH

/Heden