Ivo Karlovic som låg på ”dödsbädden” för 3 månader sen är tillbaka med stormsteg och möter nu hemma hoppet Alejandro Falla i finalen här i Bogota.

  • Matchen : Alejandro Falla vs Ivo Karlovic
  • Liga : ATP Bogota
  • Speltips : Ivo Karlovic att vinna matchen
  • Odds : 1.83 @ Unibet
  • Units : 3/5
  • Spelstopp : 18.00

 

Alejandro Falla ifrån Colombia har tagit sig till final i sitt hemland och det är väldigt starkt för han är inte en spelare som ska ta sig till final i en ATP turnering egentligen. Han har verkligen fått kämpa för att ta sig till denna finalen emot ”medelmåttor” som Pospisil, Ebden och Malisse men han slog Tipsarevic vilket är helt okej men Tipsarevic har inte varit bra i år, inte alls. Falla är en spelare som litar på sitt grundspel och det är det jag inte tycker passar honom bra i denna matchen då dom spelar på ett snabbt underlag och där kommer serven för det mesta tala. Han släpper något break varje match och det har man inte råd med emot Karlovic då man inte får mycket gratis av den människan när han servar som han gör just nu. Falla spelar med mycket top spin i sina grundslag och försöker sätta press på motståndarna via det sättet men nu när det hardcourt så tar top spinen inte lika mycket som på grus och slagen blir avsevärt mycket enklare att ta hand om.

Ivo Karlovic ifrån Kroatien låg på sin ”dödsbädd” för ungefär tre månader sen när han glömde bort vad han hette och vars han var. Han drabbades av en hjärninne inflammation om jag minns rätt men har nu alltså gjort comeback och vilken comeback han har gjort. Han har spelat otroligt bra i veckan, servat helt osannolikt bra. Han har inte blivit breakad en gång denna veckan och bara släppt till 4 breakbollar vilket är riktigt jäkla bra. Han har servat in 88 ess på 4 matcher och snittat 22 serve ess per match vilket gör det riktigt svårt att få något break av honom. Hans största vapen är såklart hans serve, hans grundspel är väldigt halvdant men han har imponerat på mig denna veckan i spelet också, han har använt sin slice väldigt mycket och det har funkat hittills. Han har slagit spelare som Igor Sijsling och Kevin Anderson vilket tyder på väldigt bra spel och form.

Jag tror på en rätt jämn match men jag tror att Falla kommer att släppa till något break och jag tror verkligen inte att Karlovic kommer att släppa något enkelt i denna matchen, speciellt inte i denna formen han befinner sig i. Tycker att 1.83 är för högt, ungefär 1.60 som dom andra bolagen befinner sig på är mer rättvist.

Lycka till!

/Lidde