Vi plockar en till match ifrån Colombia’s challenger turnering där Falla och Donskoy möts i andra omgången och jag anser att Donskoy har bra chans att plocka hem denna matchen.

  • Matchen : Falla – Donskoy
  • Liga : Challenger Bucaramanga
  • Speltips : Donskoy att vinna matchen
  • Odds : 2.50 @ Paf
  • Units : 5/10
  • Spelstopp : 00.00

 

Alejandro Falla ifrån Colombia spelar idag på hemmaplan, däremot så tror jag inte det kommer att hjälpa han så mycket då han inte har imponerat i starten av säsongen. Det jag har märkt störst skillnad av på Falla är att hans servar har tappat väldigt mycket kraft och han får inte gratis poäng längre på sin serve. Sen den andra stora skillnaden är att hans grundslag inte är tillräckligt aggressiva och att han själv gör mycket misstag och har mycket problem ute i hörnen när han hamnar under press och om han har stora problem i grundspelet emot Kenny De Schepper så lär han ha det idag emot Donskoy. Falla spelade i sin första match emot De Paula och vann med 2-1 i set efter att ha blivit breakad 4 gånger på 10 breakbollar. Falla vann endast 49% av sin andra serve och 67% av sin första serve vilket han måste höja om han ska kunna hota Donskoy idag.

Evgeny Donskoy ifrån Ryssland är en svår spelare att läsa av, han kan göra riktiga topp matcher (pressade Murray i Indian Wells) men samtidigt kan han vara väldigt omotiverad emot sämre spelare dock så är Falla en duglig spelare och en vinst här för Evgeny skulle vara ett steg framåt. Donskoy är en spelare som har ett fint grundspel, han kan spela både defensivt och offensivt vilket vi kommer att få se idag, däremot tror jag inte han kommer ligga så värst mycket på defensiven utan han kommer att försöka spela på sina villkor i denna matchen. Donskoy körde över Jarry i två raka set och släppte endast till 2 breakbollar emot grus specialisten.

Jag tror att Donskoy’s serve kommer att vara nyckeln i denna matchen, får han in första serven samtidigt som han får enkla poäng via den så kommer han att ta hem detta då Falla är för dålig just nu helt enkelt.

Lycka till!

/Lidde