harrisonChristian Harrison, en spelare med större potential än storebror Ryan ska ta sig an Alejandro Falla som nyligen tog en av historiens enklaste vägare till en atp-final.

 

 

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Atlanta
  • Match: Alejandro Falla – Christian Harrison
  • Spel: Harrison +1,5 set
  • Odds: 2,08 @ Unibet
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 17.00

Riktigt så illa var det kanske inte, men nå vidare motstånd stötte inte den formsvaga hemmaspelaren på. Falla fick möta rätt spelare vid rätt tidpunkt och undvek, tack vare bra lottning, svårspelade storservare som Kevin Anderson.

Nu tar han flyget mot Atlanta och spelar mot hemmahoppet Christian Harrison som för bara någon månad sedan tog set av en formtoppad Ernests Gulbis.

Harrison har en ranking kring 300, men spelar så gott som alltid jämnt mot spelarna kring 175-200 och när man tilldelas ett wildcard så presterar man. I alla fall som amerikan.

Falla gjorde inte på något sätt en fenominal turnering i Colombia. Han tappa set i varje match och är ju högst medioker som tennisspelare. Christian kommer att bli bättre än Falla, men den stora frågan är hur långt ifrån han är i dagsläget.

Falla vann deras tidigare möte med 6-3, 6-3 för drygt ett år sedan. Men med tanke på hur mycket som hänt med Harrison senaste året tror jag att vi får se en ännu jämnare match idag. Christian har plockat 200 platser på rankingen och tagit sin första future-titel.

Det känns som att Falla väldigt ofta släpper till onödiga break. Han har ingen serve att förlita sig på och förstaservesprocenten kan ofta droppa ner lägre än 50%.

Christan Harrisons två senaste tävlingsmatcher på seniornivå har varit mot Alex Kuznetsov som är en ganska bra värdemätare. Kuznetsov är högst formtoppad, har tagit två challenger-titlar i år och bör ha en rättvis ranking kring 100. Någonstans där bör Alejandro Falla också återfinnas.

Förra säsongen såg vi en liknande tendens som vi ser idag. Falla var värdelös innan turneringen i Bogota (som var en challenger på grus 2012). Han vann turneringen och fortsatte sedan att vara dålig. Sydamerikanska spelare har ju en tendens att ta det lite ”piano” på somrarna. Någon som är ganska troligt även här.

Christans chanser att ta set är goda. Vi får 2,08 hos unibet för det, men prövar också 20,5 games i matcher hos pinnacle.