Efter 3 av 3 rätt igår tar vi oss till ett utsålt Falkenbergs IP där jag tror vi kommer få se en match som kan bli målrik. Falkenberg har 0-7 på de senaste två matcherna, två riktigt usla insatser, och formen är allt annat än bra just nu. Medan serieledaren Göteborg såg bra ut borta mot Norrköping och borde nästan vunnit den matchen. Normalt sett ska ju Göteborg vinna den här matchen. Dock kan Falkenberg streta på hyfsat bra på hemmaplan, som mot Elfsborg och Malmö bland annat. Så jag ger mig på ett annat spel än den raka 2an.

  • Falkenberg – Göteborg
  • Spel: Göteborg över 1.5 mål
  • Odds: 1.66 @ bet365
  • Insats: 6.5/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Falkenberg har spelat två raka matcher som varit helt under isen och det är bortamatcherna mot Hammarby (0-3) och Kalmar (0-4) med bud på fler mål bakåt. Man har för övrigt 16 mål bakåt senaste 6 matcherna vilket säger en del. Har sagt det för och tål att att nämnas igen, defensiven håller inte allsvensk klass. Det är alltför ofta som det slarvas eller att man ligger fel i positionerna. Och allt har såklart med kvalitén på spelare vilket Falkenberg inte har i dagsläget. Offensivt kan det dock se hyfsat bra ut ibland, som mot AIK borta där man gjorde 3 mål, eller som mot Malmö FF hemma där man också gjorde 3 mål, eller varför inte som mot Elfsborg hemma där man gjorde 2 mål. På hemmaplan har man ändå visat lite mer än vad man gjort på bortaplan. Nu möter man dock serieledaren IFK Göteborg och jag tror man får det riktigt tufft faktiskt.

Apropå Falkenbergs defensiv och att dom inte har kvalitén i backlinjen. En av de bättre försvarsspelarna i form av Tobias Karlsson är nu avstängd vilket såklart inte är optimalt. Man får dock tillbaka några offensiva spelare, dock tveksamt vilken form dom är i just nu men att man får tillbaka spelare är ju alltid positivt. Så kanske man kan göra något mål på serieledaren?

Falkenberg_FF_01       göteborg

Göteborg kommer från en bra insats borta mot serietvåan Norrköping där man fick 2-2, men där jag tycker att man var det bättre laget framförallt i första halvlek. Sedan gick man och vann i Europa League i torsdags och nu ska man alltså spela match på ett utsålt Falkenbergs IP mot ett Falkenberg vars form är spikrakt nedåt. Borde vara en tämligen enkel resa kan man tycka, och det tror jag väl också att man får. Men det finns såklart några varningssignaler till trots. Det ena är att Falkenberg skrällt förut på just hemmaplan. Det andra är att Lasse Vibe är såld till de brittiska öarna och Brentford. Dock gjorde man ju 2 mål i Europa League i torsdags och det var båda anfallarna Boman och Engvall som gjorde målen vilket var glädjande. Förövrigt så vann Göteborg samma möte ifjol med 1-2 och kan vara ett tänkbart resultat även idag. Och man har gjort 2 mål i 6 av 9 bortamatcher i år.

Det finns också en tredje varningssignal och det är att kaptenen Sebastian Eriksson är avstängd, såklart ett avbräck med tanke på hans arbetsinsats och närkampsspel. Dock ingen jättedum ersättare i Tom Petterson. I övrigt så har man nu äntligen tagit med talangerna från Ghana som blivit spelklara, och då är det främst Kasim Prosper som känns klart intressantast. Han beskrivs som en poängspelare, väldigt bra en mot en och otroligt bra spelförståelse. 18 år är snubben, håll ett öga på honom om han kommer in.

————————————————————————————————————————————————————-

Falkenberg har usel form och man läcker bakåt. Hela 16 mål på de senaste 6 matcher är ett tydligt svar på det. En avstängd mittback idag dessutom. Inte mycket talar för Falkenberg i den här matchen. Göteborg däremot gjorde en bra match senast mot Norrköping och man är seriens bästa bortalag. Efter att man sålt Lasse Vibe fick båda anfallarna göra mål i Europa League o torsdags vilket var klart positivt för alla. Och klarar man inte av att göra 2 mål mot ett uselt Falkenberg vet jag inte vad jag gör. Klasskillnad ska det bara vara även om Falkenberg kan streta på bra på just hemmaplan. Jag spelar dock IFK Göteborg över 1.5 mål till oddset 1.66. Insatsen blir lite över medel. Framåt Göteborg!

/ L’orso