Under lördagen har vi ett möte ifrån Allsvenskan att se fram emot, och det spelas mellan två lag som förväntas tillhöra den nedre regionen av tabellen. Under vintern har Brommapojkarna förstärkt sin trupp med en intressant anfallare som verkligen levererade under försäsongen. Att 22-åringen återigen hamnar i målprotokollet betalar så högt som 4,75x pengarna vilket jag kommer spela.

  • Match: Falkenbergs FF – IF Brommapojkarna
  • Spel: Dardan Rexhepi målskytt
  • Odds: 4,75 @ nordicbet
  • Instas: 1,5/10 units
  • Spelstopp: 5/4, 16:00

Detta är två lag som öppnade Allsvenskan 2014 på sämsta tänkbara sätt. För hemmalagets del var det visserligen ingen överraskning att man skulle få det tufft i premiärmatchen, då man ställdes mot svenska mästarna på bortaplan och slutresultatet blev en 0-3-förlust. Även om man i långa stunder stod upp bra mot så pass kvalificerat motstånd, tror jag att Västkustlaget kommer att få en väldigt tuff säsong. Förra säsongens nyckelspelare i Niclas Eliasson och Victor Sköld tillhör numera andra klubbar i serien, och dessvärre har man inte ekonomin för att plocka in fullgoda ersättare. Det känns tyvärr relativt troligt att Falkenberg blir en slagpåse denna säsong.

Bortalaget för denna tillställning lyckades heller inte speciellt väl i sin öppningsmatch. Det var mot Kalmar FF man ställdes emot och trots att det var Grimsta IP som var spelplatsen, blev det en 1-2-förlust. Jag tycker att man besitter en väldigt intressant trupp som innehåller många spännande talanger. Nu är det andra säsongen i följd uppe i Allsvenskan vilket visserligen brukar bli en tuffare sådan, men tror att man lyckas säkra ett nytt allsvenskt kontrakt relativt enkelt. Man har sin väldigt bestämda spelidé och det kommer man komma långt med, möjligheterna för säsongens första seger känns stora.

rexhepi

Brommapojkarna var inte speciellt aktiva under transferfönstret, men ett tillskott var Dardan Rexhepi som hämtades, mer eller mindre, kostnadsfritt ifrån Malmö FF. 22-åringen har under sin karriär hunnit med en hel del och närmare bestämt är det 63 matcher i Allsvenskan som har avverkats, där det visserligen endast blivit fyra mål. Värt att nämna är att en extremt stor del av dessa är inhopp av den kortare varianten. Dessutom har han faktiskt två SM-guld på sitt CV. Under sin än så länge korta historik som Brommapojkarnaspelare har han hunnit med en del träningsmatcher samt fyra i Svenska Cupen. Målproduktionen har varit imponerande, då det nämligen blivit åtta mål tio matcher.

Anfallaren är en väldigt smart spelare som har sin styrka i sin fysik och sin spelintelligens. Det är dessutom en väldigt god avslutare som faktiskt levererade målrekord i Malmös ungdomslag, innan det gick trögare i högre sammanhang. Detta känns som en spelartyp som passar väldigt väl in i Stefan Billborns spelartrupp, och tror att vi kan förvänta oss att båda parterna är till stor nytta för varandra. Jag skulle inte bli förvånad om vi verkligen får se ett genombrott i Allsvenskan från Rexhepis sida, och att målproduktionen startar här under lördagen.

                                                                                                                                                    

Brommapojkarna har väldigt goda möjligheter att göra minst något mål på ett väldigt svagt hemmalag. Att det då är Dardan Rexhepi som hamnar i målprotokollet känns väldigt troligt, och när det då betalar så pass bra som 4,75x pengarna känns det givet att pröva detta spel, som vi hittar hos Nordicbet.

/Mikel