Helgens matcher har tagit fart och vi får se ett intressant möte i allsvenskan mellan Falkenberg och gästande Norrköping. Norrköping som fortfarande hänger med i toppen och fightas, gör allt för att kunna ta guldet eller eventuellt ta en Europaplats medan Falkenberg kommer till matchen med ett annat syfte och det är att klara kontraktet. Sett till inbördes möten samt form tror jag att det kan bli svårt för topplaget Norrköping, och jag hittar ett spel som lockar. Häng med!

  • Match: Falkenberg – Norrköping
  • Spel: Falkenberg +0.5 +1.0
  • Odds: 1,875 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 16.00

Falkenberg_FF_01norrköping

Börjar vi med Norrköping så har man haft det oerhört tufft på sistone och inga enkla segrar har plockats. Det känns att ju längre säsongen går, ju svårare blir det och segern senast mot Helsingborg må ha varit lite tursam. Dock riktigt starkt att vända 1-2 till 3-2 i slutminuterna och man fortsätter hänga med i toppen. För tillfället är man två poäng bakom ledande IFK Göteborg samt ligger på exakt likadana poäng som AIK, som just nu erhåller den sista Europa league platsen. Matchen innan Helsingborg så kryssade man mot Åtvidaberg även där i slutminuterna vilket visar att ingen match är enkel. Idag gästar man Falkenberg som man tidigare haft det tufft mot under åren. Då Falkenberg även verkar vara i bra form tror jag det blir en svår nöt att knäcka. Man är vana vid konstgräs och nu får man spela mot ett ganska så storvuxet Falkenberg på naturgräs, inget av dessa är fördelar och jag går emot.

Över till Falkenberg som verkar ha fått igång spelet bättre nu mot slutet och till er som kikade på allsvenskan förra året, vet vi att denna delen av säsongen är en favorit för laget. Man lyckades klara kontraktet då och gör allt för att klara det nu. Senast slog man Sundsvall på bortaplan för att innan det vinna i svenska cupen med hela 0-4 mot Assyriska. Det är inga lätta bedrifter och laget kommer till detta möte med fullt självförtroende. Självklart har man i baktankarna att man tidigare slagit Norrköping, utan problem, och jag tror att man har en chans även idag.

Inbördes möten:
Norrköping – Falkenberg = 2-0
Falkenberg – Norrköping = 4-2
Norrköping – Falkenberg = 0-3
Norrköping – Falkenberg = 0-2

Så vad blir mitt lir? Det kanske blir för hårt att gå rakt ut och spika Falkenberg och istället väljer jag en handikappslina som ser väldigt fin ut. Falkenberg +0.5 +1.0 ger ett odds på hela 1,875 hos bettan. Det linan tar jag med en insats på medel och känner mig trygg.