Väster ut i landet får vi se ett intressant möte mellan Falkenberg som tar emot Hammarby som kommer på besök. Hammarby som ännu inte tagit en seger på borta mark, jagar på medan Falkenberg krigar för att slippa kvala nedåt. Bägge lagen är i en liknande situation vilket gör matchen extra betydelsefull. Anledningen till att man hamnat där man ligger är bland annat p.g.a. det lite sämre försvarsspelet man visat upp, och därifrån utgår jag när jag spelar. Häng med!

  • Match: Falkenberg – Hammarby
  • Spel: Över 2,5 mål + båda lagen gör mål
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19.00

Falkenberg_FF_01hammarby

Börjar vi med att kika på Hammarbys form så kan man säga att den varit betydligt bättre. Man har en dålig trend i fyra raka utan seger och med tanke på hur det sett ut, lär det fortsätta. På hemmaplan har man dock visat sig vara starka medan man på bortaplan varit riktigt dåliga och ännu inte vunnit. Senast fick man med sig ett oavgjort resultat mot Elfsborg, naturligtvis på hemmaplan. Och matchen innan det fick man stryk mot Sundsvall (!!) med hela 3-0, och man kan tydligt se vilken kontrast det finns. Senaste borta matchen innan det kryssade man mot Häcken, 3-3, och som man kan se så har man problem med försvarsspelet just precis när man gästar. 6 insläppta mål på två möten är inget att leka med, och jag väljer att utgå därifrån när jag rekar.

Över till Falkenberg som för tillfället ligger tre poäng bakom Hammarby samt en poäng ner till kval. Likt Hammarby så erhåller man inte någon speciell form, och idag erbjuds en ypperlig möjlighet att ta ikapp uppåt i tabellen. Fyra förluster på senaste fem matcherna är ett svidande faktum, där man senast torskade med hela 2-3 mot Helsingborg. Som man kan se så har man lätt för att släppa in mål, och man är seriens nästa sämsta försvarande lag, efter Örebro, med 36 insläppta mål. Då Hammarby har problem på bortaplan, tror jag på en öppen och målglad tillställning.

Så vad blir mitt lir? Då oddsen inte är så höga väljer jag att ta mig till en specialare. Över 2,5 mål plus att båda lagen ska göra mål, ger ett fint odds till 1,90 hos bettan. Den linan plockar jag med en insats på medel!